Iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juli 2020 door Patrick Goede

'Maandelijks 3000 nieuwe bekeerlingen sinds coronacrisis in Iran'

De coronacrisis zorgt niet alleen maar voor ellende op deze wereld. In Iran bijvoorbeeld zijn het aantal geregistreerde bekeerlingen via evangelische kanalen als Mohabat TV vertienvoudigd. Het gaat naar verluidt om 3000 nieuwe christenen per maand sinds maart.

Volgens CBN News heeft de islamitische regering zich om die reden ook weer tegen de kerk gekeerd en worden bekeerde Iraniërs intensiever vervolgd. Mike Ansari van Mohabat TV vertelt dat christenen door de maatregelen omtrent het coronavirus verplicht thuis moeten blijven. "Veel jonge Iraniërs gaan op internet op zoek naar alternatieven voor wat de overheid hen biedt. We zijn vertienvoudigd qua internetverkeer naar onze kanalen. Daarom noemen we dit ook de 'pandemie van de hoop'."

"Mensen zijn niet blij met de islam. Ze willen dat niet als onderdeel zien van hun regering. In december waren er nog massale rellen met honderden doden, waarvoor de regering verantwoordelijk is. Ze vertrouwen hun regering dus niet", vertelt Mike.

"Er worden wetten gemaakt om mensen die niet islamitisch zijn te vervolgen. Sinds maart zijn er ook veel huiskerken bijgekomen in Iran. Maar helaas heeft dat ook tot meer arrestaties geleid onder nieuwe christenen. Bid voor de kerk van Iran, voor bewustwording en steun onze bediening hier", zegt Mike Ansari tot besluit.


Opwekking Iran
- Grote opwekking in Iran: "In 1994 waren er ongeveer honderdduizend christenen, nu zijn dat er meer dan 3 miljoen"
- 20 ex-moslims gedoopt in Iran: "Ik verwachtte dat ik in de hel zou komen, maar God gaf mij nieuw leven"
- Iran: veel jonge moslims worden christen
- Twintig Iraniërs gedoopt: "Gods werk in Iran gaat door"
- Iraniër verwacht dat Iran een christelijk land wordt
Meer over Opwekking Iran »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen