brand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juli 2020 door Redactie

Kerken in Verenigde Staten in brand

Het zijn allesbehalve rustige tijden voor de kerk in de Verenigde Staten. Katholiek Nieuwsblad meldt dat alleen al afgelopen weekend twee kerken in de brand stonden. Ook werden er op twee plaatsten beelden van Maria beschadigd.

In de plaats Ocala ramde zaterdagmorgen een auto de deuren van de plaatselijke parochiekerk. Daardoor ging de kerk open. De chauffeur stapte vervolgens uit, stak de kerk in de brand en reed weer weg. Er waren op dat moment enkele mensen aanwezig in de kerk om de bidden. Zij kwamen gelukkig met de schrik vrij. De snel ingeschakelde politie was in staat om de dader na een achtervolging aan te houden. Het betreft een 24-jarige man die zelf aangeeft schizofreen te zijn. De bewuste ochtend vergat hij zijn medicijnen in te nemen. Hij zit vast en wordt beschuldigd van poging tot doodslag, brandstichting en poging tot vluchten.

In het Californische San Gabriel is zelfs een volledige kerk uitgebrand. Het gaat op de eeuwenoude Sint-Gabriel Aartsengel-kerk. Gelukkig bleven er wel veel belangrijke kunstwerken bespaard evenals het altaar. Over de toedracht van de brand is nog niets bekend.

Door de antiracisme-protesten die in de Verenigde Staten in alle hevigheid blijven aanhouden, zijn er ook tal van christelijke beelden vernield. Zo is op drie verschillende plaatsen een beeld van St. Juniperio Serro omvergehaald. Hij was missionaris in de VS. Ook werden er verschillende Mariabeelden vernietigd. Demonstranten lijken ieder standbeeld dat ze tegenkomen omver te willen halen. Zo werden er eerder al standbeelden omvergetrokken van mensen die zich in het verleden juist tegen slavenhandel hadden verzet.

Reacties

O
Ja dit slaat door. Ook antisemitisme komt voor. En oer abortus hoor je ook niks. Dus is het alleen dan Black lives matter of ALL lives matter??
N
Maar wij hebben het land volgezet met afgodsbeelden en zitten er niet meer mee ,veel christenen hebben zelfs boeddha beelden in hun tuin en we vereren onze voorvaderen met beelden overal in dit land ,waar we onze kracht en eer uit putten, wat WIJ hebben bereikt als natie(toren van Babel!),daarmee Paulus negerend die niet zichzelf wilde roemen ,maar alleen de eer en kracht bij de Heer neerlegt/verwacht. Stefanus zei ;"Hardnekkige en onbesneden van hart en oren ,waarom verzet u zich altijd tegen de Heilige Geest"
N
Gij zult u geen gesneden beeld maken en ze niet aanbidden; zegt de Heer in zijn tien geboden,dus deze beeldenstorm lijkt mij prima,vereer alleen de Heer en maak geen afbeeldingen van Hem ,nog van iets wat hier op aarde is om te vereren met een beeld. Weg met alle afgodsbeelden ,die deze wereld en zijn Schepper ontheiligen, Dat niet christenen het voortouw hierin nemen ,is ironisch en zegt veel over de geestelijk blinde christenen
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events