latzel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juli 2020 door Redactie

Duitse predikant aangeklaagd wegens uitlatingen over homo's

De Duitse predikant Olaf Latzel is door het Openbaar Ministerie van deelstaat Bremen aangeklaagd wegens ‘volksopruiing’. Dit naar aanleiding van uitspraken die hij deed over homoactivisten vorig jaar oktober. Het OM maakt dat bekend in een persbericht.

Het gaat het OM vooral om het feit dat de predikant de opname van het huwelijksseminar, waarin hij de uitspraken deed, online zette. Daardoor kon iedereen het zien en is er volgens hen sprake van volksopruiing. ‘De aangeklaagde zet homoseksuelen weg als misdadigers en stelt bovendien dat homoseksualiteit een vorm degeneratie van de maatschappij is’, valt er in het persbericht te lezen.

Sinds de bewuste uitspraken ligt Latzel in Duitsland flink onder vuur. Hij noemde homoactivisten misdadigers maar trok deze uitspraak later weer in en bood publiekelijk zijn excuses aan. In een verklaring zei hij dat hij inderdaad het woord ‘misdadigers’ had gebruikt maar dat hij daarmee niet doelde op alle homoseksuele mensen. Hij doelde op ‘militante agressors die ons als gemeente de afgelopen jaren steeds weer belaagd en blasfemisch belasterd hebben’. De opname staat inmiddels niet meer online.

Lees ook: Deze Duitse predikant wordt strafrechtelijk onderzocht: staat vrijheid van christenen op het spel?

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen