Olaf Latzel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juni 2020 door Geerten van Breugel

Deze Duitse predikant wordt strafrechtelijk onderzocht: staat vrijheid van christenen op het spel?

‘Verbrecher’ – misdadigers. Zo zou de Duitse predikant Olaf Latzel praktiserende homoseksuelen hebben genoemd in een huwelijksseminar bij zijn kerkelijke gemeente. De uitspraken van de Bremer predikant kwamen hem op een storm van kritiek te staan. De overkoepelende Bremer Evangelische Kirche (BEK) nam publiekelijk afstand van zijn uitspraken en inmiddels is ook bekend geworden dat de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst een onderzoek in heeft gesteld naar de uitspraken van de predikant. Staat de vrijheid van meningsuiting voor christenen op het spel?

Zelf zegt Latzel dat hij doelde op activisten die de afgelopen tijd gemeenteleden onder druk zetten zich uit te schrijven, de auto van de predikant bekrasten en het kerkgebouw besmeurden. Een groot aantal christenen in Duitsland zegt achter Latzel te staan en onderschreven daarom een petitie om hem te steunen. Zo ook Martijn Wemmers (rechts op de foto), initiatiefnemer van de Nederlandse vertaling van die petitie. “Als deze zaak tot een veroordeling komt, kan dat grote gevolgen hebben voor iedereen die naar zijn geweten en naar zijn overtuiging het Woord van God door wil geven.” 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Wil jij de petitie ook ondertekenen? Dat kan hier

Reacties

R
Hoor en wederhoor is belangrijk.

Het scheelt nogal over wie hij sprak toen hij het over criminelen sprak: homo's of mensen die dingen vernielen of mensen onder druk zetten.
B
Het menselijk geslacht wordt bedreigt in het voortbestaan, door steeds meer te gaan geloven dat er relatievormen mogelijk zijn buiten het huwelijk van man en vrouw. De wereld, en helaas ook “ bijbel getrouwe christenen” hebben allang bedacht hoe je het voortbestaan/ voortplanting van het menselijk geslacht in stand kunt houden, met het gevolg: totale ontaarding en ontwrichting van het mens zijn, zoals God het bedoeld heeft. Er wordt wat aangerommeld met kinderen ????.
B
Waar komen we in de bijbel tegen dat er relatievormen mogelijk zijn, van mensen met hetzelfde geslacht. In liefde en trouw wordt te gemakkelijk een basis gelegd als argument voor het toestaan van dergelijke relatievormen. De zin dat homoseksualiteit meestal staat in de context van afgoderij en ontucht is ten dele waar. Je kunt je ook afvragen hoe het is toegegroeid naar afgoderij en ontucht. Het heeft o.a. te maken met het Petrus effect van het verloochenen van de waarheid. Eer de haan kraait ...... en we weten hoe het gegaan is.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.