shelanu tv
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2020 door Nienke Alblas

Israël zet christelijke tv-zender op zwart vanwege evangelisatie

Israël heeft besloten de christelijke zender GOD TV op zwart te zetten, wegens 'evangelisering onder Joden'. Bestuurslid van GOD TV Asher Biton vertelt aan de Christian Post dat de zender nog zeven dagen in de lucht zal zijn. 

De Amerikaanse christelijke televisiemaker GOD TV lanceerde in april de Hebreeuwse zender Shelanu in Israël. De zender is door en voor messiaanse joden en christenen in Israël. "De zender sluit aan op joden met christelijke inhoud", vertelt Biton. "We richten ons primair op de christelijke bevolking."

Volgens messiaans joodse Ron Cantor is de inhoud van Shelanu altijd duidelijk geweest. "Vanaf het begin was duidelijk dat wij programma's uitzenden waarin messiaanse joden hun geloof in Yeshua (Jezus) delen op allerlei manieren. Dit deden wij door interviews, muziek en persoonlijke verhalen en dit doen wij nog steeds."

"We zijn integere mensen", vervolgt Cantor zijn betoog. "Als we hadden gelogen om een vergunning te krijgen om programma's uit te zenden, waren we betrapt. Dat zou niet logisch zijn en het gaat in tegen alles waar we voor staan."

Lees ook: Verzet vanuit evangelisch-christelijke hoek tegen een Messiaanse tv-zender in Israël.

Kijk naar de onderstaande video waairn directeur van GOD TV, Ward Simpson, een oproep doet om de Israëlische zender van GOD TV te steunen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

P
Gods zal eens de ogen openen aan Zijn volk maar dat betekend niet dat wij ons moeten weerhouden hun het evangelie te brengen en dat betekend getuige van Jezus en niet om hun te overtuigen van Jezus. Dat hebben wij in het verleden niet goed gedaan en moeten we onze schuld daarvoor belijden.
Godsdienstvrijheid in Israël?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen