Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 mei 2020 door CGI Holland

Verzet vanuit evangelisch-christelijke hoek tegen een Messiaanse tv-zender in Israël

Twee weken na de start van de eerste hebreeuwstalige Messiaanse tv-zender Shelanu in Israël begin mei, is er een flinke controverse ontstaan over het station. Het was te verwachten dat anti-missionaire orthodoxe-Joodse organisaties zich zouden verzetten. Maar dat er ook vanuit evangelisch-christelijke hoek verzet is, is opvallend…

Dat verzet komt onder meer uit Amerikaans-evangelische hoek. Laurie Cardoza-Moore, oprichter van de pro-Israël organisatie Proclaiming Justice to the Nations, heeft premier Netanyahu gevraagd de zender uit de lucht te halen. De zender zou aan ‘de verkeerde kant van de geschiedenis staan,’ door joden te confronteren met het Evangelie. Volgens Cardoza is de christelijke geschiedenis vol van voorvallen waarbij joden christelijke doctrines kregen opgelegd.

De zender zou aan ‘de verkeerde kant van de geschiedenis staan,’ door joden te confronteren met het Evangelie.
Error: could not load events

De Israëlische overheid heeft in mei al gedreigd Shelanu op zwart te zetten. Een regeringswoordvoerder zei op Twitter dat Israël nooit een missionaire zender had mogen toelaten tot de kabel. De zender heeft een contract met de Israëlische kabelmaatschappij Hot en is in 600 duizend Israëlische woonkamers te ontvangen.

De bekende Messiaans-Joodse voorganger Ron Cantor uit Tel Aviv is directeur van GOD TV Israël, de organisatie achter de zender Shelanu. Hij heeft Cardoza opgeroepen haar verzoek aan Netanyahu in te trekken en excuses aan te bieden aan haar Messiaanse Joodse broeders en zusters, meldt de Israëlische website Kehilanews.

Vanuit Messiaanse kring in Israël wordt geschokt gereageerd op de inmenging. Men verbaast zich erover hoe het getuigenis van Joden over Jezus ooit antisemitisch kan zijn. Ook vindt men het vreemd dat de democratische rechtstaat Israël ineens niet zo heel democratisch is als het gaat om Messiaanse joden.

Men verbaast zich erover hoe het getuigenis van Joden over Jezus ooit antisemitisch kan zijn.

Voorganger Avi Mizrachi uit Tel Aviv voegt toe: "Het is absurd dat anti-Israëlische en anti-zionistische programma’s mogen worden uitgezonden elke dag via de Israëlische kabel, maar dat een pro-Israël zionistische zender als de onze wordt onderzocht."

Voorganger Menno Kalisher uit Jeruzalem is overigens niet verbaasd op de ophef. "We hebben een wat selectieve democratie als het om het Evangelie gaat." Het zou volgens hem een stap vooruit zijn als de zender mag blijven uitzenden.

Cantor voegt eraan toe: "Als Israëli’s vragen we dat de wet voor ons op dezelfde wijze wordt gehandhaafd als voor ieder ander die zijn geloof wil delen: van orthodoxe Joden tot moslims. Het zal een trieste dag zijn als de enige democratie in het Midden-Oosten de vrijheid van meningsuiting voor Messiaanse Joden stopt."

Bovenstaand artikel verscheen op de website van Comité Gemeentehulp Israël.

Reacties

T
Laurie Cardoza-Moore protesteert omdat christenen zoveel hebben bijgedragen aan het leed Joden is aangedaan.

Nu protesteert zij dat Joden hun vertelt wordt dat Jezus/ Yeshua haMasiach de aan Joden beloofde messias is?

Wat zegt Jezus tot de Kananese vrouw ? Dat Hij gezonden is tot de verlorenschapen van het huis Israels.

De messiaans-joodse gemeente groeit. Joden die Yeshua erkennen evangeliseren zelf ook.

Arise, shine, for your light has come - Messianic Rabbi Zev Porat Preaches https://www.youtube.com/watch?v=z5luu01PKRU
A
We bidden om Shalom voor onze Messiaanse broers en zussen in Jezus in Israël en de wereld.

Elke mens, en zeker elke jood heeft RECHT op God's Liefde door YESHUA HAMMASHIACH

Shalom
Ja, de conceptie van onze Jezus is genoegzaam bekend in Israël.

De geschiedenis van Jozef laat zien dat God zelf de geschiedenis van de toekomst zal bepalen. Wij heidenen mogen acht slaan op de profetie welke aan Zijn volk zich voltrekt!

(Amos 9:11,12,14,15) (Hosea 3:5)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.