Israël Palestijnen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2020 door CIDI

Palestijnse jihadisten roepen op tot geweld tegen Joden en christenen

De Palestijnse salafistische groepering Tawhid al-Jihad roept op tot geweld tegen Joden en christenen. De Palestijnse afdeling van Al Qaida promoot jihadistische operaties om implementatie van het Trump-vredesplan te voorkomen, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

Zoals vele andere Palestijnse facties, heeft Tawhid al-Jihad een statement uitgebracht in een video naar aanleiding van de plannen van Israël om soevereiniteit uit te breiden naar delen van de Westelijke Jordaanoever. "Wees een sterke barrière tegen de ambities van Joden en christenen en hun volgers. Wees verdedigers van islam! De islamitische jihad duurt voor altijd", zo spreekt een stem terwijl beelden te zien zijn van eerdere aanslagen in Israël, raketaanvallen en trainingsactiviteiten van Tawhid al-Jihad in de Gazastrook.

Tawhid al-Jihad, ook wel bekend als de Palestijnse afdeling van Al Qaida, is de salafistische tak van het Palestijnse Verzetscomité. Ondanks dat het Verzetscomité op goede voet staat met Hamas, zijn er regelmatig spanningen tussen Tawhid al-Jihad en de de facto machthebbers in de Gazastrook.

Lees hier meer op de site van het CIDI.


Conflict Israël-Palestijnen
- Eppo Bruins was met ChristenUnie-fractie in Israël: 'leerzame maar verwarrende week'
- Christenen voor Israël doet feitencheck na eenzijdige uitlegvideo NOS
- Hamas-prominent roept Palestijnen op om 'iedere Jood op aarde af te slachten'
- Hamas publiceert schokkende video: een nieuwe generatie terroristen wordt klaargestoomd
- Tweede Kamer wil stappen tegen Israël vanwege omstreden plan in Palestijns gebied
Meer over Conflict Israël-Palestijnen »

Reacties

T
Het ware motief wordt genoemd> "Wees een sterke barrière tegen de ambities van Joden en christenen en hun volgers. Wees verdedigers van islam!

Bezie al de palestijnse acties als geïnspireerd door de geest van de islam. De indoctrinatie met haat maakt moord op joden en christenen tot vijand en daarmee tot doel van de terreur organisaties.

Wie begrijpt dat de geest van de islam verzet moet worden geboden, zou meer kennis moeten vergaren. De islam staat wetenschappelijk onder grote druk. https://www.youtube.com/watch?v=4EaopH_EPfc&t=54s

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen