lesbische jezus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juni 2020 door Nienke Alblas

Woede om film met Jezus als lesbische vrouw: "Vals Evangelie"

Christenen worden opgeroepen een petitie te tekenen waarin Jezus als lesbische vrouw wordt gespeeld door de dochter van Michael Jackson, Paris. Christenen proberen de productie van de nieuwe film 'Habit', tegen te gaan. In de film wordt Jezus volgens The Christian Film & Television Commission op een 'demonische' en 'blasfemische' manier afgebeeld. Christenen in onder andere Amerika en Nederland tekenen massaal petities tegen de film. "Het is puur kwaad", zegt initiatiefnemer van de Amerikaanse petitie Ted Baehr tegen De Christian Post.

Baehr is de oprichter van de adviesgids van The Christian Film & Television Commission. Met de gids geeft de christelijke mediaorganisatie advies in welke films wel en niet geschikt zijn voor christenen en kinderen om te kijken. "Normaal gesproken moedigen we mensen aan om zelf uit te zoeken of ze een film wel of niet willen kijken", vertelt de initiatiefnemer van de petitie aan de Christian Post. "Maar er zijn grenzen die niemand in de media zou moeten overschrijden. Dit is er een van."

"Het is demonisch voor mensen die zeggen christenen te zijn, om een verhaal te verfilmen waar in onze Schepper God zo pervers en beledigend wordt gepresenteerd. Hiermee verleiden ze jonge mensen met een vals evangelie. Het is puur kwaad", aldus Baehr.

De blasfemische handelingen bevatten onder andere het afbeelden van een vrouwelijke 'Jezus' die homoseksuele handelingen verricht. Daarnaast is er een 'second coming out-party'. Hiermee wordt verwezen naar de wederkomst van Jezus, maar wordt dit als een feestje gebracht waarin 'Jezus' voor een tweede keer uit de kast komt. Jacksons tegenspeler is Bella Thorne. Actrice Thorne was lange tijd werkzaam in de erotische filmindustrie en vertolkt in Habit de rol van een lesbisch meisje met een Jezus-fetisj die zich voordoet als non om aan de gevolgen van een mislukte drugsdeal te ontsnappen.

De oproep om de film tegen te houden is om verkeerde beeldvorming bij jonge en beïnvloedbare mensen te voorkomen. Daarnaast noemt de Nederlandse petitie dat de film niet alleen aanstootgevend is richting christenen die geloven dat Jezus God is, maar ook richting Jezus die door anderen wordt gezien als historisch figuur. 

De petitie in Nederland kan ondertekend worden voordat de publicatiedatum van de film is vastgesteld. "Deze verwrongen weergave van Jezus moet worden aangepakt voordat het beïnvloedbare jonge mensen bereikt! Jij kunt ons helpen door deze petitie te tekenen! Er is nog kans om het uitbrengen van de film op grote schaal te stoppen."

Klik hier om de Nederlandse petitie te bekijken

Reacties

Uiteraard tekenen!

Waarom zwijgen wanneer Jezus misselijkmakend en a-historische wordt neergezet.

Moeten we eerst alles zelf zien/ ervaren om te tekenen, of een mening te vormen...., dan wordt het oorverdovend stil en wordt er dus geen strobreed meer in de weg gelegd in gevallen als bijvoorbeeld deze film.
E
Het is bijna lachwekkend. de dwaasheid van de christenen. Protesteren behoort niet tot de geestelijke wapenrusting. "Want een ongeestelijk mens begrijpt niet wat van de Geest is " zegt Paulus. Die ook zegt in 1 Kor5: zij die BUITEN zijn(= de ongelovigen) zal God oordelen, oordeelt gij ook niet enkel degenen die IN UW MIDDEN ZIJN". maar net dat mag niet in christenland. Hoe dom kan je zijn als christen?

K
Ooit was ik vanwege een zelfde berichtgeving tegen de film "the last temptation of the Christ". Nu ben ik van mening dat iedere gelovige die film gezien zou moeten hebben, omdat het heel indringend duidelijk maakt wat er op het spel heeft gestaan, toen Jezus aan het kruis hing.

Ik teken dus geen petitie, zonder dat ik weet waar ik tegen ben.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen