drenkeling redden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

26 juni 2020 door Nienke Alblas

Tieners redden een drenkeling: "Ik denk dat God het zo heeft gewild"

Toen Steven (17) en Teun (15) rustig aan het varen waren op een warme namiddag zagen ze plots een 30-jarige man onderwater verdwijnen. "We waren op het juiste moment op de juiste plek. Ik denk dat God dat zo gewild heeft", vertelt Steven aan BEAM.

Steven en Teun maken tijdens hun vaartochtje standaard een stop bij het eerste bruggetje dat ze tegenkomen. Na een plons zag Steven nog net aan de kruin van een man onderwater wegglijden. De jongens handelden snel. Teun sprong in het water om de man te redden en Steven hijste hem de boot in. "De man was helemaal buiten adem, superkoud en verkrampt." De jongens belden meteen 112, terwijl de ambulance onderweg was probeerden ze de man warm te houden.

Steven vertelt dat hij niet bang was, maar meteen nadacht over hoe hij kon handelen. “We waren op het juiste moment op de juiste plek. Ik denk dat God dat wel zo heeft gewild. Misschien heeft hij ons bewust bij die brug laten hangen. Het is speciaal dat je op deze manier wordt gebruikt in zijn plan!”

Klik hier om het volledige artikel van EO BEAM te lezen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Steven hijste ? de man in de boot.

Dacht dat een journalist het Nederlands zou beheersen.