biafra nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2020 door Nienke Alblas

Nigeria ontkent dat christenen slachtoffer zijn van genocide

De Nigeriaanse regering ontkent genocide van christenen in het land. Afgelopen weekend bracht de regering van het Afrikaanse land een rapport uit waarin zij stellen dat separatisten van IPOB de genocide als propaganda gebruiken.

"Dit rapport van de regering Buhari is een afleiding van hun samenhang met de genocide in christelijke gemeenschappen in het noorden van Nigeria", stelt Ann Buwalda. Zij werkt voor Jubilee Campaign USA, een christelijke organisatie die opkomt voor etnische en religieuze minderheden. IPOB strijdt voor de onafhankelijkheid van de oostelijke regio van Nigeria, Biafra.

De Nigeriaanse regering ervaart steeds meer internationale druk om haar burgers te beschermen tegen de moslimextremisten van Boko Haram. De terreurgroep trekt door het noordoosten van het land en laat hier een spoor van vernieling achter. Dagelijks worden mensen vermoord en ontvoerd. Met name in de agrarische gebieden. Lokale autoriteiten lijken weinig tot geen actie te ondernemen tegen de terreur die door Nigeria trekt.

Volgens de regering is dit niet het geval. "Er is een groot onderzoek gaande door de Nigeriaanse Regering naar de terreur en de verslaggeving hiervan. Volgens Nigeriaanse politicus Shehu is er een link tussen de campagne van IPOB en acties tegen de genocide door NGO's. "IPOB misbruikt de welvaart van christelijke organisaties voor hun eigen politieke agenda", aldus Shehu.

"Weten Black Lives Matter-activisten dat er een genocide op zwarte christenen plaatsvindt?" Dat is wat CIP-redacteur Patrick Simons zich afvraagt. Lees hier zijn column.


Christenvervolging
- Christenvervolging in Amsterdam: Bommeldingen bij kerk en doodsbedreigingen
- Christelijke jongen (14) in stukken gehakt door fanatici
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Christenen moeten van Indiase politie Jezus aan het kruis imiteren terwijl ze worden bespot en mishandeld
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.