joden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2020 door Redactie

SCP doet uitgebreid onderzoek naar discriminatie, maar slaat Joden over

Opvallend nieuws van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Bij een uitgebreid onderzoek naar discriminatiegevoel onder Nederlanders zijn tal van groepen betrokken, behalve Joden. Het onderzoeksbureau stelt dat de groep Joden te klein is om mee te nemen in het totale onderzoek. Dat meldt Jonet.nl.

In het onderzoek zijn wel tal van andere groepen meegenomen: ouderen, vrouwen, Surinamers, Antillianen, Marokkanen, Turken, LHBTIQ’ers en moslims. In het rapport wordt overigens wel aandacht besteed aan antisemitisme en Joden. Daarbij wordt er echter gebruik gemaakt van eerdere onderzoeken. Ook christenen zijn niet bij het onderzoek betrokken.

Het onderzoek is gericht op het discriminatiegevoel onder Nederlanders. De groep Joden in Nederland (52.000) is voor het SCP dus te klein om mee te nemen in het onderzoek. Opvallend, omdat juist Joden de laatste jaren in toenemende mate last hebben van discriminatie.

Lees meer op Jonet.

Reacties

S
De vraag is uiteraard of er vaker en met andere thema's ook zo gewerkt wordt door. Er zijn sceptische mensen (worden uiteraard geframed als complotdenkers) die geloven dat onderzoeken soms gestuurd worden richting de gewenste uitkomst....

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.