Ravi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2020 door Patrick Simons

Ravi Zacharias (74) overleden: "Heb geen medelijden met hem"

Dinsdag is de 74-jarige Amerikaanse apologeet Ravi Zacharias overleden. Enkele maanden geleden werd bekend dat hij leed aan kanker. Dat maakt zijn eigen organisatie bekend. De wereldberoemde predikant hield zich tijdens zijn leven vooral bezig met apologetische argumenten voor het bestaan van God.

Volgens Franklin Graham is één van de grootste christelijke apologeten van onze tijd heengegaan. “Heb geen medelijden met hem”, schrijft de evangelist op Facebook. “Zijn gevecht met kanker is over. Voor degenen die hun geloof in Jezus Christus stellen: we zullen hem zien aan de andere kant van de rivier. Ravi deelde de waarheid van Gods Woord met miljoenen mensen. Hij zal erg gemist worden. Ik vraag jullie om met me mee te bidden voor zijn familie en geliefden in dit grote verlies.”

Zacharias schreef in zijn leven meer dan dertig boeken. Kern van de boeken was altijd om christenen te bemoedigen door te stellen dat er meer dan genoeg redelijke argumenten zijn voor het christelijke geloof en het bestaan van God. Hij daagde christenen dan ook altijd uit om juist het gesprek aan te gaan met mensen die niet geloven. Verschillende boeken werden ook in het Nederlands vertaald.

Ooit sprak de apologeet met één van de oprichters van Hamas. Hij vertelt dit bijzondere verhaal in onderstaand filmpje. 

Reacties

G
Een groot man van God is heengegaan, wat verlies voor ons, maar wat een groot gewin voor hem, dat hij nu bij zijn Maker is.

Ben altijd geraakt door zijn liefde, wijsheid, kennis, humor en noem maar op.

Gelukkig zijn er nog vele filmpjes etc. online. Zoek het op en oordeel zelf.
C
Precious (!) in the sight of the Lord (!) is the death of His godly ones.... Ps 116.

...

Welke Jozua onder ons vervult met en geleid door Gods Geest zal zijn taak mogen overnemen?
J
Zijn boeken zijn ook aanrader, deel is naar NL vertaald, uiteraard is Engelse versie net even wat beter. Ravi heeft o.a. een 'framework' uitgewerkt waar elke levensovertuiging tegenaan gehouden kan worden (Origin, Meaning, Morality en Destiny: waar komen we vandaan, wat is de betekenis van ons leven, hoe zit dat met ethiek en waar gaan we heen na dit leven). Als je alle overtuigingen langs die lat legt, zie je een opvallend verschil tussen andere overtuigingen en het christelijke geloof.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen