trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 mei 2020 door Patrick Simons

Amerikaanse predikant ziet raciale breuklijnen: "Mensen die worden blootgesteld aan coronavirus zijn zwart"

Door de uitbraak van het coronavirus komt rassenscheiding in de Verenigde Staten weer naar boven. Dat is althans wat dominee Graylan Hagler beweert. NOS-correspondent Marieke de Vries bezocht de baptistengemeente waar Hagler geestelijk leider van is en sprak met hem over het onderwerp.

Volgens de predikant komt juist in crisistijd de problematiek van rassensegregatie weer naar boven: “Het gebrek aan toegang tot de gezondheidszorg, de banen die gekleurde mensen hebben waardoor ze niet thuis kunnen werken. Ze staan in de frontlinie, in de supermarkten, ze maken de ziekenhuisvloeren schoon. De mensen die blootgesteld worden aan het virus zijn zwart, dat komt door de nog altijd bestaande raciale breuklijnen in dit land.”

Hagler heeft weinig positieve woorden over voor de Amerikaanse regering. “De overheid gaat nooit goed om met rassenkwesties, maar nu vooral niet, met deze bewoner in het Witte huis die raciale spanningen alleen maar aanwakkert.”

Lees het hele verhaal bij de NOS.

Reacties

Ja, wat moet je hier nu van zeggen. Trouwens waarom staat er een afbeelding van de Amerikaanse president Trump boven dit artikel ?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.