christen india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 maart 2020 door Nienke Alblas

Radicale hindoes dreigen christenen in India met dood en verderf

In India is er godsdienstvrijheid, maar de hindoestaanse nationalistische beweging vervolgt christenen sterk in het land. Millind Parande komt op voor hindoestanen in India. Volgens Palande worden hindoestanen in het land gedwongen om zich tot de islam of het christendom te bekeren. Dat meldt Christian Post.

De beweging gelooft dat mensen zich onder dwang bekeren tot het christendom. "Vervolgens worden kinderen verhandeld en vrouwen uitgehuwelijkt. Dit staan wij niet toe", stelt Parande. India kent een wet tegen gedwongen bekering. Dit wordt 'vrijheid van religie' genoemd. Er is in de afgelopen jaren nog nooit een christen veroordeeld voor het opleggen van een bekering. Toch worden christenen sterk aangevallen door hindoestanen.

Volgens de gegevens is slechts 2,3 procent van de bevolking in India christen. Ondanks de vele bekeringen tot het christelijke geloof blijven christenen zwaar in de minderheid. Als minderheid worden christenen onderdrukt in het land. India staat dan ook op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Sinds de nieuwe regering die in 2014 gevormd werd, zijn het aantal incidenten waabij christenen worden bedreigd en mishandeld toegenomen", vermeldt Open Doors. "Hindoestaanse nationalisten vinden dat je hindoe moet zijn om Indiaas te zijn. Elk ander geloof is niet Indiaas. In stammen worden christenen uitgesloten en extreem vervolgd." De vervolging neemt sterk toe door de groei van het hindoestaanse nationalisme en valse beschuldigingen.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Christenen moeten van Indiase politie Jezus aan het kruis imiteren terwijl ze worden bespot en mishandeld
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Reacties

Foutje, het is erger. India is nr 10 op de Open Doors ranglijst.
A
India staat niet op #32 op de lijst Christenvervolging van 'Open Doors', maar op #10, één plaats verwijderd van Iran. De term Hindoestanen is misleidend; die wordt meestal gebruikt voor Surinamers met een Indiase achtergrond. India heeft geen anti bekeringswet. Wel zijn er 10 van de 29 deelstaten die een dergelijke wet hebben ingevoerd.
J
@A.J. Tijman, het is aangepast. Excuus voor het ongemak!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.