rodney howard-browne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 maart 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse voorganger verkondigt dat corona is gecreëerd door mensen om kerken te sluiten

Afgelopen zondag ging Rodney Howard-Browne voor in de Amerikaanse River Church, Tampa Bay Florida. Hij moedigde zijn gemeente aan om gewoon de handen te schudden, ondanks de maatregelen rondom het coronavirus. "Deze kerk zal altijd open zijn, behalve als Jezus terugkomt."

Alle kerken die nu hebben toegegeven aan de maatregel niet samen te komen met meer dan 250 mensen hebben volgens Howard-Browne uit onterechte angst gehandeld. "Dit zal de wereld voor altijd veranderen. Waar kerken niet meer met meer dan 250 mensen samenkomen zal dat ook nooit meer gebeuren omdat ze grond hebben opgegeven." Hij geeft aan dat hij niemand kent met corona en dat hij niet gelooft in de dreiging van het virus. "We zijn een gemeente van opstandingskracht en niet van angsthazen."

Rodney Howard-Browne is een rechtse voorganger die zich vaker mengt in complottheoriën. Hij gelooft dat het coronavirus gecreëerd is door mensen om kerken te sluiten. Daarnaast verkondigt hij dat de vaccinatie tegen het coronavirus veel mensen het leven zal gaan kosten. "Zo willen de samenzweerders de wereldbevolking kleiner maken. Met het juiste virus en de juiste vaccinatie kunnen ze iedereen een gif inspuiten waardoor mensen zullen sterven."


Corona
- HHK: overweeg om anderhalve meter afstand te houden in de kerk
- PKN: Gepast afstand houden, blijft het advies
- GerGem juicht afschaffing anderhalvemeterregel toe en onderstreept voorzichtigheid
- Advies CIO: geen coronapas in kerken en goede ventilatie
- Waarom ChristenUnie en SGP zich verzetten tegen de coronapas
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Ik heb er groot bezwaar tegen om volslagen ongepaste suggestieve opmerkingen als 'Rodney Howard Brown is een rechtse voorganger', te gebruiken op politiek vlak een typisch staaltje van 'linkse demagogie'. - PS
D
Okay. Dit is echt niet juist. Uiteindelijk zal de tijd het zeggen, maar dit zal zeer waarschijnlijk tot een flinke uitbraak in die kerk leiden... Misschien niet deze week, maar waarschijnlijk wel één van de volgende. Ik geloof absoluut dat God geneest. Ik denk alleen dat we niet geroepen zijn om roekeloos te zijn. Hopelijk heeft de man de nederigheid om te erkennen dat hij ernaast zat als er mensen ziek raken. Ik betwijfel het alleen. "Groot geloof" en "grote arrogantie" worden door sommigen helaas verward.
A
Ziekte is niet van Schepper God, maar kwam in de wereld na ongehoorzaamheid van de mens. MAAR God' plan met Zijn Schepping gaat in Vrede door, wat christenen herkennen, vandaar rust en vrede bij hen, halleluja. Vader God wil DWARS door dit lijden ZIJN LIEFDE, maar ook in gerechtigheid tonen, halleluja.

Shalom.
Toon meer reacties (5)