asia bibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 februari 2020 door Patrick Simons

Asia Bibi gaat asiel aanvragen in Frankrijk

Na een lange en zware periode in de Pakistaanse gevangenis, vluchtte Asia Bibi naar Canada. Na haar vrijspraak was het in haar thuisland namelijk niet langer veilig. Bovendien woonde haar gezin daar al. Ze is echter niet van plan om daar te blijven, zo vertelt ze in gesprek met het Franse medium La Croix.

De christin die het symbool werd van christenvervolging is namelijk van plan om politiek asiel aan te vragen in Frankrijk, zegt ze. De plaats die ze in Canada kreeg aangeboden was namelijk maar tijdelijk blijkt nu, waardoor het gezin op zoek moet naar een nieuwe verblijfplaats. Bibi stelt dat de Europese Unie wellicht de beste plaats is voor hen om te wonen. Op dit moment is ze ook in Frankrijk, waar ze vandaag het ereburgerschap van Parijs krijgt uitgereikt in het stadhuis.  

Ze is onder meer in Frankrijk om haar recent verschenen boek te promoten. Desgevraagd vertelt ze dat ze nog niet helemaal is hersteld van de lange periode van gevangenschap. Toekomstplannen heeft ze wel degelijk. Ze wil zich in gaan zetten voor mensen die hetzelfde lot als haar ondergaan en onterecht vastzitten in Pakistan.

Lees het hele artikel in La Croix.

Lees ook: Asia Bibi: "Mijn tranen waren mijn metgezel".

Reacties

B
Wauw, wat n vrouw. God zegene haar en zij haar nabij, haar en haar gezin.
J
Diep , diep respect voor haar!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.