Kanye West
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 februari 2020 door Geerten van Breugel

Kanye West: "Platenmaatschappijen laten artiesten contract tekenen om Jezus niet te noemen"

De bekende rapper Kanye West zegt dat platenmaatschappijen artiesten onder druk zetten om niet over Jezus te praten. Voorafgaand aan de Super Bowl hield West een Sunday Service, waar hij de beschuldiging uitte. "Ze krijgen contracten waarin staat: 'Je mag het niet over Jezus hebben'."

Er is druk onder artiesten om niet over hun geloof te praten, en daar zitten duistere machten achter, zegt West. "De duivel nam alle producenten, muzikanten en ontwerpers mee naar Hollywood en New York. We jagen gouden standbeelden na. En tekenen letterlijk een contract en verkopen onze ziel." In zijn studio is dat anders geworden, en daar zijn muzikanten in zijn team opgelucht over. "Bij mij hoeven ze niet bang te zijn om de naam van Jezus te noemen. Ze kunnen het zo hard zeggen als ze zelf willen. Je kan Jezus zeggen in 'Ye Studio'."

Error: could not load events

West maakt sinds afgelopen jaar christelijke muziek, nadat hij zich bekeerde tot het christelijk geloof. Hij lanceerde twee gospelalbums: 'Jesus is King' en 'Jesus is Born'. Ook zou hij bezig zijn met een derde album, waarvoor hij zou samenwerken met Dr. Dre.

Dit bericht bekijken op Instagram

#KanyeWest says there are recording contracts that prohibit artists from saying “Jesus.”

Een bericht gedeeld door XXL (@xxl) op

Reacties

J
T
Ik vind het ook opmerkelijk. Men kan spreken over van alles en nog wat. Maar als de Naam van de Heer Jezus genoemd wordt gaat het rijk der duisternis op scherp staan. Want voor die Naam vreest het rijk der duisternis. Rijk der duisternis: machtsgebied van satan en zijn demonen.
Opmerkelijk in deze wereld. Je mag alle leiders van religie's benoemen en vrijelijk over spreken. Bij het noemen van de naam "Jezus" lijkt het alsof er een wesp heeft gestoken en merk je de afweer en weerzin. Er is kracht in de naam van Jezus en zijn woord schift de overleggingen van het hart.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!