school

Nieuws

05 februari 2020 door Patrick Simons

Inspectie ontkent intieme vragen gesteld te hebben aan joodse en christelijke kinderen

Enkele weken geleden kwam naar buiten dat de onderwijsinspectie ongevraagd christelijke en joodse scholen bezocht had met intieme vragen over seksuele onderwerpen. Verschillende onderwijsorganisaties reageerden daar woedend op. Er werd zelfs gesproken over KGB-methoden. Volgens minister van onderwijs Arie Slob ligt dat echter toch anders.

Dinsdag beantwoordde hij de Kamervragen die de christelijke partijen hadden gesteld over het incident. Volgens Slob zegt de onderwijsinspectie zelf dat er geen intieme vragen zijn gesteld. De inspectie heeft desgevraagd aan de minister laten weten dat er “geen persoonlijke en intieme vragen” gesteld zijn. Bovendien zijn er ook geen klachten bij de inspectie binnengekomen. Binnenkort verschijnt er een rapport over de bewuste bezoeken aan scholen.

In het Reformatorisch Dagblad reageren diverse betrokkenen verbaasd op deze uitspraken. Zo vertelt mr. Loonstein van het Cheider dat hij van diverse ouders precies dezelfde klachten heeft ontvangen. Deze gaan allemaal over te intieme vragen van de inspectie. Hij stelt daarnaast ook dat die klachten wel degelijk zijn uitgesproken tegenover de inspectie. Ook zijn deze neergelegd bij de Kinderombudsman.

Lees meer reacties in het Reformatorisch Dagblad

Reacties

H
Wat me niet duidelijk is: zijn deze vragen gesteld aan kinderen of aan de leerkrachten?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?