Christelijk Spiritueel Centrum

Nieuws

27 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Christelijk Spiritueel Centrum gaat met meditaties en massages het land in

Het Christelijk Spiritueel Centrum viert dit jaar haar eerste lustrum. Het biedt al 5 jaar een plek om tot rust te komen en te herademen vanuit een christelijke spiritualiteit in combinatie met wellness en zelfzorg. Het wellnesscentrum heeft in die vijf jaar als sociale onderneming en pioniersplek in de PKN haar bestaansrecht bewezen. Honderden mensen vonden hun weg voor bv. een massage, de cursus meditatie of een workshop over gezond leven. Deze mensen komen soms zelfs uit Zeeland of Friesland gereisd, vanwege het unieke aanbod. Een logische nieuwe stap is dan ook om met de kennis en ervaring die in 5 jaar tijd is opgebouwd te delen.

Franchise
Vragen voor massage of meditatiebegeleiding komen uit het hele land. Daarom lanceert het centrum vanuit het centrale Hilversum een franchise-formule. Het afgelopen jaar draaide een succesvolle pilot in Ede. In 2020 zoekt sociaal ondernemer en pionier Tjitske Volkerink samenwerking met mensen uit verschillende provincies om het ontspannende aanbod breder aan te bieden. Bij Maarten Hagg draaide de pilot en hij vertelt daarover: ‘De holistische visie van het centrum spreekt me erg aan. Meditatie hielp mij om weer te bidden toen ik daar geen woorden voor had. Massage is zo mooi om te geven, mensen komen in een diepe rust. Dat helpt bij dankbaar leven’.

Jan de Leede, voorzitter van het bestuur van City of Life, de stichting achter het Christelijk Spiritueel Centrum, zegt over de ontwikkeling van de afgelopen jaren het volgende:
“Je hebt een idee, een gevoel. Een gevoel dat er een gebied is tussen christelijk geloof en kerk en aandacht voor lichaam en gezondheid in. Christelijke spiritualiteit noem je dat. Maar je moet het voortdurend uitleggen. Wat is dat precies. Hoe ziet die aandacht voor lichaam, ziel en geest eruit? Mediatie? Aanraking? Heling? Zo’n tussengebied bedenken is één ding. Een tweede is hier woorden voor te geven. U merkt hoe moeilijk ik dat vind, maar Tjitske heeft hier een overtuigend verhaal bij. Van overleven naar leven. Tot jezelf komen en rust vinden. Iets van God ervaren. Een derde is naast die woorden er ook vorm aan geven. Op een manier die aanspreekt.”

Leven met aandacht is niet meer weg te denken in onze gehaaste en op prestatie gerichte samenleving. Sociaal ondernemer en pionier Tjitske Volkerink: “In de christelijke traditie is er ook aandacht voor leven uit ontspanning en aandacht voor de zintuigen. Het aanbod van massage, meditatie en essentiële olie biedt een gezonde aanvulling aan op het bestaande christelijke aanbod. Dit hoort erbij!” Het wellnesscentrum is als pioniersplek van de Protestantse kerk een nieuwe vorm van christelijke aanwezigheid in de samenleving en staat daarmee op een kruispunt van twee werelden. Onlangs is ook bekend geworden, dat een tweede periode is toegekend als pioniersplek.

Meditatiecursus
Op 4 februari gaan opnieuw twee meditatiecursussen van start. In de groei van het wellnesscentrum, is er nu voor het eerst de mogelijkheid online mee te doen. Ook een mooie aanvulling is dat deelnemers als cadeau in het jubileumjaar gratis toegang krijgen tot online begeleide meditaties.

Klik hier voor meer informatie

Reacties

Ik vroeg mij af of ""Reiki healing"" ook in het geheel is opgenomen en als aanbod aanwezig kan zijn. Wie geeft mij daar antwoord op? Ik weet dat Reiki healing een onderdeel kan zijn in het gedachtegoed van leden in PKN kringen. Waarom ik dit vraag?

Omdat er gelovigen zijn zoals ikzelf, die zich verre houden van deze vorm van therapie. Daarom lijkt het me juist om dit te vermelden in bovenstaand artikel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?