Armoede
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

20 januari 2020 door Reformatorisch Dagblad

Werelddag Woord en Daad: Het bijzondere verhaal van een voormalig sponsorkind die dokter werd

Miftah Seid is nu een gewaardeerd arts in Ethiopië, maar als kind leefde hij in extreme armoede. Als oud-sponsorkind van Woord en Daad stond hij zaterdag op het podium tijdens de Werelddag deze organisatie, waar het Reformatorisch Dagblad eveneens aanwezig was.

Seid, die opgroeide in Ethiopië, was een kind in nood. Zijn ouders overleden aan hiv, waardoor hij als vierjarige al wees werd. Hij groeide op bij zijn oma, die het niet breed had. Er was soms zo weinig eten dat oma zelf niet at om haar kleinkinderen toch iets te geven. Seid kwam terecht in het programma van Hope Enterprise, een partnerorganisatie van Woord en Daad, die investeerde in zijn lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Toch had Seid het zo moeilijk dat gedachten aan zelfmoord hem bezighielden. Ze verdwenen pas toen hij de Heere Jezus ]als zijn persoonlijke Zaligmaker ontving, vertelde hij tijdens de Werelddag. Vanaf dat moment gaf hij leiding aan een groepje christenen en ging het goed met zijn studie. Hij werd arts en zette allerlei projecten op, vooral voor de armsten.

“Het helpen van behoeftigen is niet alleen een middel om te overleven maar het is het zaaien van een zaadje dat blijvende vrucht draagt,” vertelde Seid, die inmiddels zelf een zesjarig meisje heeft gesponsord.

Lees het hele verslag over de Werelddag van Woord en Daad op de website van het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!