ethiopie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 januari 2020 door Patrick Simons

1700 jaar oude kerk ontdekt in Ethiopië

In Ethiopië hebben archeologen een kerk van naar schatting 1700 jaar oud ontdekt. De ontdekking levert nieuwe inzichten op als het gaat om de verspreiding van het christendom in de regio. Dat meldt Christian Today.

De overblijfselen die ontdekt zijn, komen naar schatting uit de vierde eeuw na Christus en bevinden zich in de stad Beta Samati. De vondst bevestigt wat sommigen in Ethiopië al langer beweerden: het christendom was veel vroeger in de regio aanwezig dan men aanvankelijk dacht. Het laat bovendien zien dat het christendom in staat was zich snel te verspreiden over grote afstanden.

De archeologen zijn vanzelfsprekend erg blij met de vondst en stellen dat ze nu veel beter in staat zijn de verspreiding en ontwikkeling van het christendom in de regio te omschrijven.

Reacties

Mede door toedoen van de Moorman uit Ethiopië, een kamerling, een rijksgrote van Kandake, de koningin der Ethiopiërs, haar opperschatbewaarder.

En de God van Israël werd al geprezen door de koningin van Seba. Geprezen zij de Here, uw God, die zulk een welgevallen aan u had, dat Hij u op de troon van Israël geplaatst heeft! Omdat de Here Israël voor altoos liefheeft, heeft Hij u tot koning aangesteld om recht en gerechtigheid te oefenen.

Koning Salomo gaf aan de koningin van Seba al wat zij begeerde en vroeg. Mogelijk ook nageslacht.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.