Joden arriveren in Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 december 2019 door Israël Today

Steeds grotere aantallen Joden komen thuis in Israël

Israël is een immigratieland. Dit jaar kwamen twintig procent meer immigranten het land binnen dan vorig jaar. Het zijn niet alleen golven van Joden die terug­keren naar hun oude vaderland, ook grote aantallen gast­arbeiders en illegale immigranten bevolken het land, meldt Israël Today.

De immigratie naar Israël (Aliyah) blijft in deze tijd relatief hoog. Vorig jaar stond Rusland weer aan de top van de landen waaruit de Joden emigreerden. In 2018 maakten 28.100 mensen aliyah, 6,6% meer dan in het jaar daarvoor. De meesten kwamen uit Rusland, gevolgd door Oekraïne, de Verenigde Staten en Frankrijk. Dit jaar kwamen tussen januari en oktober 27.300 olim (immigranten) naar Israël, 20% meer dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Immigratie naar Israël neemt toe als het slecht gaat met de Joden in het buitenland. Zo heeft het toenemende gewelddadige islamitische antisemitisme in Frankrijk de afgelopen jaren veel Joden ertoe aangezet, hun toevlucht te zoeken in Israël. Dat gebeurde ook in de Oekraïne als gevolg van de oorlog met Rusland.

Reacties

Mooi nieuws.

In Israël is uiteindelijk hun thuis.
J
Ter info: https://www.genade.info/wat-zal-er-van-de-staat-israel-worden/
De visie van de heer Klein Haneveld sr. is mij al langer bekend, ik heb dit heldere verhaal ook al eerder gelezen, het was voor mij een eye-opener die ervoor gezorgd heeft dat ik mijn millennialistische theologie vrij hou van dwepen met DIT Israël. Bedelingenleer geeft m.i. evenmin aanleiding tot de valse leer van het christenzionisme als preterisme. Dank voor de link.
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.