Belt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 december 2019 door Patrick Simons

Prof. van den Belt: "Er zijn heel veel vrouwen in de Bijbel die groot werk verrichten in Gods Koninkrijk"

Hoewel hij stelt geen voorstander te zijn van vrouwelijke predikanten en ouderlingen, stelt prof. dr. H van den Belt dat een ware kerk niet vals wordt wanneer ze inzake de roeping van de vrouwen dwaalt. Dat zei hij tijdens een bezinningsdag van 'Man, Vrouw en Ambt'. Het Reformatorisch Dagblad was erbij en doet verslag. 

Deze bezinningsgroep werd opgericht toen de generale synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) twee jaar geleden besloot de ambten open te stellen voor vrouwen. Van den Belt: "Er zijn heel veel vrouwen in de Bijbel die groot werk verrichten in Gods Koninkrijk. Er is uit het Nieuwe Testament geen uitgekristalliseerde ambtstheologie af te leiden. De ambten van diaken, ouderling en predikant zijn mede ingegeven door de concrete historische context van de Reformatie."

Van den Belt geeft aan wegens de koppeling van het leerambt en het regeerambt aan de ambten van predikant en ouderling geen voorstander van vrouwelijke predikanten en ouderlingen te zijn. "Afhankelijk van de concrete invulling kan ik echter niet goed aangeven waarom er in de kerk geen diaconessen zouden mogen zijn. Als proponenten mogen voorgaan in de eredienst, zonder enige ambtelijke bevestiging, kan ik mij zelfs voorstellen dat de kerk vrouwen de gelegenheid geeft om in de eredienst de Bijbel uit te leggen en toe te passen."

Lees het hele verslag in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

L
Het allerbelangrijkste is dat het Woord, het evangelie verkondigd wordt. Het maakt mij niet uit of dat nu een vrouw is of een man die dat predikt. Als het maar goed en begrijpelijk wordt gedaan met de liefde van Christus. Niet met bulderende zondeleer.
P
Het is inderdaad moeilijk maar de bijbel zegt ons ook dar er zonen en dochters zullen profiteren in de eindtijd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.