meeroudergezin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 december 2019 door Pieter Meijers

Twee vaders en een moeder?!

Het aantal meeroudergezinnen in Nederland neemt toe, hoewel een kind wettelijk gezien ‘maar’ twee ouders mag hebben. Daarom willen het COC dat de wet wordt aangepast. Maar is dat wel zo’n goed idee?

Meerouderschap betekent dat een kind meer dan twee ouders heeft. Dit gebeurt bijvoorbeeld als een homostel een kind adopteert van een draagmoeder; dan heeft het kind dus feitelijk die ouders. De voorstanders van de wetswijziging hebben in ieder geval een mooi frame bedacht: ‘regenbooggezin’.

‘Gewoon’?
Het belangrijkste argument hiervoor is dat ook LHBTI’ers ‘gewoon’ kinderen moeten kunnen krijgen en opvoeden. De wet mag hiervoor niet in de weg staan door te stellen dat een kind ‘slechts’ twee ouders mag hebben. Valt jou ook iets op in deze redenatie? De argumentatie richt zich op het belang van de ‘ouders’. Die moeten kunnen doen en laten wat ze willen. Het belang van de kinderen is ondergeschikt. En of meerouderschap in het belang van het kind is, dat is maar zeer de vraag.

Kies voor het kind!
Immers: hoe meer ouders er zijn, hoe meer meningen en hoe meer kans op conflicten. Vaak wonen de verschillende ouders ook nog eens niet in één huis, wat de chaos voor een kind alleen maar groter maakt. Van chaos in familierelaties is het kind uiteindelijk de dupe. De overheid zou duidelijk stelling moeten nemen: elk kind is uiteindelijk het meest gebaat bij één vader en één moeder.

Ondanks dat de wens voor meerouderschap ergens wel begrijpelijk is, moet het belang van het kind toch zwaarder wegen. Daarom is meerouderschap ongewenst: laten we het gezin met één vader en één moeder koesteren!

Pieter Meijers is bestuurslid Politiek bij SGP-jongeren.

Reacties

Geheel eens met Pieter Meijers. Wat zal het voor het kind betekenen? Onder andere grote verwarring. Voor mij is Gods scheppingsorde de norm. Draagmoederschap is in wezen een vorm van overspel. Als een echtpaar een kind wenst, waarom dan niet een kind adopteren? Het is ook tegen Gods bedoeling dat een homostel via een draagmoeder een kind neemt. Bovendien kunnen mensen met homofiele gevoelens ervan verlost worden door de kracht van de Heilige Geest. God weet beter dan wijzelf wat goed voor ons is. Maar willen wij dat erkennen?
H
Zorgwekkende ontwikkeling want je hebt het niet voor het uitzoeken waar je geboren wordt. Fijn dat de SGP jongeren opkomen voor de belangen van het kind. .
Weer met je eens Haaije,

De homo++++++++++, variaties worden de norm; schaamteloos.

En er anders over denken is uit de boze. Of te wel hoe in pakweg 40 jaar de rollen totaal zijn omgedraaid. Ook in christelijk kring, die evolueren, of ist degeneren, gewoon mee.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen