Prof. dr. H. van den Belt

Nieuws

09 december 2019 door Jeffrey Schipper

Prof. dr. Van den Belt twijfelt over positie in EO-ledenraad en gaat in gesprek met directie

De afgelopen jaren zijn steeds meer orthodoxe christenen bezorgd over de koers van de EO. Eerder dit jaar stapten Marten Visser en Kees van Velzen uit de EO-ledenraad. Het Reformatorisch Dagblad laat weten dat prof. dr. Henk van den Belt nog geen beslissing genomen over zijn positie in de EO-ledenraad en het gesprek met de EO-directie afwacht.

Deze invloedrijke theologen vertegenwoordigen een grotere groep orthodoxe christenen die van mening zijn dat de EO een progressievere koers vaart. Dit kwam volgens hen eerder dit jaar tot uiting in de EO-documentaire 'De kast, de kerk & het koninkrijk'. "Het klassieke idee dat het huwelijk thuishoort in een relatie van man tot vrouw was volgens critici niet in de genoemde documentaire te horen", vertelde CIP-redacteur Geerten van Breugel eerder hierover in de CIP Podcast. "Visser vindt dat die opvatting over het huwelijk wel op deze manier in de Bijbel staat en in de ledenraad kreeg hij hier onvoldoende steun voor."

Afgelopen zaterdag vond een ledenvergadering plaats. In eerste instantie liet Van den Belt weten dat hij daar meer duidelijkheid zou geven over zijn positie. De hoogleraar twijfelt en wacht zijn gesprek met de EO-directie af.

Lees ook:
Koers EO opnieuw ter discussie: waarom christelijke prominenten uit de EO-ledenraad stapten - CIP Podcast.

Theoloog Marten Visser stapt uit EO-ledenraad: "Bestuurders houden zich niet aan eigen grondslag, dan hoor ik er niet thuis".

Ook ds. Kees van Velzen verlaat EO-ledenraad: "De EO laat de Bijbel als fundament los".

Jurjen ten Brinke schrok van reacties op vertrek ledenraadsleden EO: "Christenen weten heel goed hoe het niet moet".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!