Vlag pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2019 door Geerten van Breugel

Christelijk meisje (14) in Pakistan ontvoerd en gedwongen om met moslim te trouwen

Een 14-jarig meisje in Karachi, in Pakistan, is ontvoerd en wordt gedwongen zich tot de islam te bekeren. Ook is ze uitgehuwelijkt aan een moslim. Terwijl haar ouders alles doen om het meisje vrij te krijgen, werken de autoriteiten niet mee. Dat schrijft CBN.

Huma Younus werd in oktober bij haar ouderlijk huis gekidnapt. Drie mannen wachtten tot haar ouders het huis verlieten en dwongen het meisje mee te gaan. Meerdere media melden dat ze naar Dera Gazi Khan werd meegenomen, een stad in de provincie Punjab. Deze stad ligt bijna 600 kilometer bij haar woonplaats vandaan. ChristianToday meldt dat haar ouders alles in het werk stellen om hun dochter terug te krijgen, maar dat de politie in eerste instantie elke aangifte tegen de ontvoerders weigerde. Later bleek dit wel mogelijk. "We weten niet of ze nog wel leeft", zeggen de ouders tegen Asia News. Ze zijn nu naar het gerechtshof gestapt in de provincie Sindh, waar er al op 11 november een rechtszaak plaats had moeten vinden. De dochter kwam echter niet opdagen.

De zaak is niet een unicum in Pakistan. International Christian Concern noteerde in de eerste negen maanden van dit jaar 34 ontvoeringen, gedwongen bekeringen, verkrachting en aanvallen tegen christelijke vrouwen en meisjes in het land. The Associated Press vertelde in een rapport dat er 629 Pakistaanse vrouwen uit het land werden meegenomen en zijn verkocht als bruiden aan Chinese mannen. Veel van deze vrouwen zijn christenen, vanwege hun kwetsbare status in het land.

Reacties

T


"Elk jaar worden minstens duizend meisjes gekidnapt, verkracht en gedwongen zich te bekeren tot de islam, zelfs gedwongen om met hun kwelgeesten te trouwen." - Tabassum Yousaf, een plaatselijke katholieke advocaat, geciteerd in Newsbook MT, 12 augustus 2019. Pakistan.Zo is de islam een bron van ellende. Mohammed die zij navolgen gaf het voorbeeld.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.