Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 november 2019 door Reformatorisch Dagblad

Profetisch spreken in de samenleving: "Het brengt mensen terug bij God door maatschappelijk onrecht aan de kaak te stellen"

“Het is een vorm van onrecht om niet van Jezus te horen.” Dit stelde Martien Timmer, directeur van 3xM en voorzitter van MissieNederland maandag tijdens een studiemiddag over ‘Profetisch spreken in de samenleving’. Het Reformatorisch Dagblad deed verslag van de bijeenkomst.

“Profetie brengt mensen terug bij God door maatschappelijk onrecht aan de kaak te stellen. Op deze manier vinden zij niet alleen God terug, maar representeert de samenleving als geheel beter het beeld zoals God bedoeld heeft. Christenen zijn geroepen invloed uit te oefenen op de terreinen van religie, familie, politiek, onderwijs, media, cultuur en business”, aldus Timmer.

Gerechtigheid
Verschillende andere mensen kwam aan het woord, waaronder dr. Philip Peacock, algemeen secretaris voor gerechtigheid en getuigenis van de World Communion of Reformed Churches: “Profeten roepen een beeld op van een nieuwe samenleving, waarin armoede en honger verdwenen is en een toekomst van hoop gloort. De kritiek van profeten is vaak apocalyptisch en eschatologisch: het einde van de wereld wordt aangekondigd. Profetie is vooral gericht op armen en mensen aan de rand van de samenleving.”

Lees het volledige artikel op de website van het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

“Profeten roepen een beeld op van een nieuwe samenleving, waarin armoede en honger verdwenen is en een toekomst van hoop gloort. De kritiek van profeten is vaak apocalyptisch en eschatologisch: het einde van de wereld wordt aangekondigd. Profetie is vooral gericht op armen en mensen aan de rand van de samenleving.”Goed om de rol van de Christen in de samenleving eens door die bril te bekijken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.