Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 november 2019 door Geerten van Breugel

'Christelijke' fastfoodketen lijkt toe te geven aan LHBT-activisten, maar "hanteert andere aanpak"

Negatieve pers en protesten van LHBT-activisten over het geefgedrag van de 'christelijke' fastfoodketen Chick-fil-A, leken er maandag voor te zorgen dat het bedrijf overstag ging. Het bedrijf, dat als doel heeft 'God te verheerlijken', meldde dat het geen giften meer overmaakte aan organisaties als de Salvation Army, Fellowship of Christian Athletes. Deze organisaties zouden volgens de LHBT-gemeenschap 'anti-LHBT' zijn en steun aan hen moest stoppen. Nu meldt de organisatie echter aan de ChristianPost dat de fastfoodketen heeft gekozen voor een andere geefaanpak.

"Vanaf het begin van 2020 zal de Chick-fil-A stichting een focusgerichte aanpak hanteren, waarbij er aan minder organisaties wordt gedoneerd, die uitsluitend op het gebied van honger, thuislozen en onderwijs actief zijn. Het doel van onze stichting is om het potentieel in ieder kind tot bloei te laten komen", zei de stichting in een statement. Een zegsman voegde eraan toe "dat er geen organisatie uitgesloten wordt van de beraadslaging, of ze op het geloof gebaseerd zijn of niet". Ook zei hij dat er geen sprake van was dat de fastfoodzaak op zondag open zou gaan.

Lees ook: Christelijke fastfoodketen moet filiaal sluiten na lhbt-campagne en Fastfoodketen Chick-Fil-A deed iets ontroerends na de aanslag in Orlando

Reacties

Ongelooflijk.

We worden totaal één richting op gedwongen. Er is maar één weg; de "lhbtenz"-weg.

En ja, we zullen moeten buigen, anders maken de activisten je het leven heel erg zuur.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.