Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Christelijke fastfoodketen moet filiaal sluiten na lhbt-campagne

Het filiaal van de christelijke fastfoodketen Chick-fil-A in Reading moet stoppen na een proeftijd van zes maanden. De reden volgens Christian Today? Lhbt-groepen oefenenden druk uit op het filiaal na donaties aan organisaties die een traditionele zienswijze hebben op het huwelijk. Na die donaties protesteerde belangengroep Reading Pride buiten het winkelcentrum en zou het daarmee doorgaan tot Chick-fil-A het filiaal sloot. Hierop besloot het winkelcentrum de plek na zes maanden niet meer aan de keten te verhuren.

Een woordvoerder van het winkelcentrum licht haar beslissing toe: "We kijken altijd naar nieuwe concepten voor onze klanten, maar op dit moment is het het beste de proeftijd niet te verlengen en de huur niet door te zetten."

Chick-fil-A deed in het verleden donaties aan organisaties als The Salvation Army en de Fellowship of Christian Athletes. De focus van deze giften lag volgens de organisatie op jeugd en onderwijs. De lhbt-groep Reading Pride protesteerde daarop en noemde het stopzetten van de huur "goed nieuws". 

Reacties

Zo zien we helaas dat onder druk van lhbt-lobbies de huur voor het filiaal van de christelijke fastfoodketen Chick-fil-A met vage argumenten wordt stopgezet. Een vorm van onbegrip over (of moet ik zeggen: intolerantie tegenover) de zienswijze op het huwelijk zoals de Bijbel dat aangeeft.
Zo zie je maar dat Christenvervolging niet alleen voorkomt in schurkenstaten, maar ook in Nederland. Als christenen in een vrij land als Nederland niet meer mogen laten zien waar zij voor staan en onder druk van politieke correctheid hun confessionele houding moeten verloochenen, is er sprake van christenvervolging. Onder christenvervolging versta ik niet alleen gevangen gezet worden, stokslagen en allerlei vernederingen, maar ook het onmogelijk maken van de opdrachten waar Jezus ons toe oproept, zoals christelijke ondernemerschap.
a
Reading ligt in Californië U.S.A. niet in Nederland
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.