MacArthur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2019 door Geerten van Breugel

MacArthur houdt vast aan omstreden uitspraken over vrouwen in de kerk: “Als vrouwen leidinggeven wordt de cultuur zwak“

De Amerikaanse pastor John MacArthur houdt vast aan zijn eerdere uitspraken over de ruimte voor vrouwen in een gemeente. Sterker nog, in een preek die MacArthur online plaatste, maakt hij duidelijk dat hij vrouwen niet voor enig leiderschap in aanmerking komen. “Typische vrouwelijke gevoeligheden zoals compassie, genade, barmhartigheid en vriendelijkheid maken vrouwen kwetsbaarder.“ Ze hebben mannen nodig om ze “voor bedrog te bewaren“.

In de preek, ’Staat de Bijbel een vrouw toe om te preken?’, legt MacArthur uit dat hij gelooft dat als vrouwen leiden, ’’de cultuur zwak wordt’’. ’’Als mannen zwak worden, kunnen ze overwonnen worden. En wanneer alle mannen gedood zijn, blijven de vrouwen met al hun juwelen en onzin zitten. Je bent overwonnen, omdat je je beschermer hebt overmeesterd.’’

Lees ook: Pastor John MacArthur denigrerend richting Beth Moore: "Ga naar huis. Er is geen ruimte voor een vrouw om iets Bijbels uit te leggen. Punt. Uit."

Reacties

M
Ik word hier nogal onzeker van en ik vind het heel moeilijk. Hij haalt teksten aan die nogal duidelijk zijn w.b. die ordening. Maar hij trekt de lijn ook door naar de maatschappij. Ook zet hij mensen die transgender en lesbisch zijn zonder enige pastorale tact aan de kant als ongehoorzaam en neemt hun problematiek en strijd totaal niet serieus. Veel in mij steigert, maar ik durf het eigenlijk niet te uiten, wat als het is wat God wil?? Ik moet hier meer over lezen.
MacArthur trekt in de meeste van zijn preken de lijn door naar de maatschappij. Ik denk dat dat juist is, omdat Christendom ook een element van maatschappijkritiek omvat, Jezus bekritiseerde niet alleen de Joden maar ook de Romeinen, dat voorbeeld kan gevolgd worden. In zulke 'grote' verhalen lijkt mij 'pastorale tact' storend, dat is m.i. iets voor 'kleine' pastorale zorgsituaties. Ik vind MacArthur ook te streng en te 'vierkant', maar we hebben in dit debat van van doen met atheïstische, hysterische moralisten die weerwoord moeten krijgen.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen