abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 november 2019 door Patrick Simons

SGP én D66 plaatsen filmpjes over abortus

Tijdens de Week van het Leven gaat het ook in Den Haag vooral over de anti-abortusfolder die in heel Nederland door de bus valt. D66 maakte er zelfs een speciaal filmpje over. Ook de SGP kwam met een filmpje hierover.

In het filmpje van D66 richt men zich rechtstreeks tot Kees van der Staaij. Verschillende vrouwen ontbloten hun buik waarop woorden geschreven staan die ook worden uitgesproken. "Stop met deze intimidatie", is de oproep richting Van der Staaij. "Het is mijn toekomst. Het is mijn keuze. Ik ben baas in eigen buik. Een anti-abortusflyer? Het is 2019. Geen 1970."

Ook de SGP kwam op dezelfde dag met een filmpje naar buiten. Dit was geen reactie op het filmpje van D66, maar een filmpje dat al gepland stond. Hierin komen twee vrouwen aan het woord die in eerste instantie overwogen om abortus te plegen. Ze zagen er echter vanaf en vertellen hun indrukwekkende verhaal.

Reacties

We leven helaas in een tijd waarin veel intolerantie is waardoor elke mening die niet bevalt, wordt gezien als intimidatie.
H
Het is natuurlijk ook pijnlijk als je zelf probeert je geweten de mond te snoeren en iemand anders z’n geweten wel laat spreken...
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events