Flyer abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2019 door NPV Zorg

Ruim 5 miljoen flyers met ernstige boodschap over abortus verspreid in Nederland

De huis-aan-huis verspreiding van de flyer met een positieve boodschap over betere hulp aan onbedoeld zwangere vrouwen en hun ongeboren kinderen is in volle gang. Tot en met dinsdag 12 november 2019 vallen 5,3 miljoen exemplaren van deze boodschap op de deurmat. Daarnaast stond de boodschap afgelopen zaterdag paginagroot afgedrukt in het Parool, de Telegraaf en het AD.

Het Platform Zorg voor Leven verspreidt dit jaar een flyer1 huis-aan-huis laten waarin aandacht gevraagd wordt voor de grote nood van vrouwen die een abortus overwegen, de bescherming die een ongeboren kindje verdient én de hulp die er mogelijk is. De boodschap verschijnt in 10 talen.

We krijgen nu al veel reacties binnen op onze campagne, onder meer van vrouwen die zich gesteund voelen door onze campagne omdat zij een abortus hebben meegemaakt en zich in de boodschap op de flyer herkenden. Daarnaast merken we dat het onderwerp ‘abortus’ de politiek en de samenleving raakt. De manier waarop dat soms gebeurt, vinden we jammer. Diederik van Dijk, voorzitter van het Platform van Zorg voor Leven: “De folder is juist een uitgestoken hand, een uitnodiging tot een gesprek over hoe we de zorg voor deze vrouwen en hun kindje kunnen verbeteren. Laten we uit de loopgraven komen en hierover op een positieve manier in gesprek gaan.”

Schokkend vindt Van Dijk het dat Margreet Jansen, voorzitter van de Stichting Samenwerkende Abortusklinieken Nederland (StiSAN) tegenover de NOS ontkent dat een abortus soms plaatsvindt onder druk of dwang. Veel vrouwen worstelen hiermee, of hebben spijt en verdriet. Vrouwen vertellen daarover openlijk in de media en op relevante websites. Van Dijk: “Dat Jansen ontkent dat abortussen soms plaatsvinden onder druk of dwang, kan twee dingen betekenen: óf abortusartsen kennen hun eigen evaluatie en literatuur niet en wéten niet dat vrouwen onder druk gezet worden, óf ze ontkennen de verdrietige realiteit die vaak achter abortus schuilgaat omdat het niet in hun straatje past. Ik weet niet wat ik erger vind. In beide gevallen miskennen ze de nood waar vrouwen mee te maken hebben en doen ze hen onrecht!”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen