Verschillende geloofsovertuigingen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 november 2019 door PuntUit

Wat Tamara leert van haar vrienden die een andere geloofsovertuiging hebben

De Nederlandse klasgenoten van Tamara van Pelt (23) praatten het liefst over Temptation Island, feestjes en jongens. Tamara van Pelt gaat liever meer de diepte in. Ze sloot op haar school vriendschap met de christelijk-orthodoxe Masarra uit Irak, pinksterchristen Yenni uit de Dominicaanse Republiek en de islamitische Fatima en Smahane, afkomstig uit Marokko. Ze vertelt aan PuntUit hoe ze van die drie verschillende vrienden veel kan leren door hun verschillende achtergronden.

Andere geloofsovertuigingen fascineren Tamara: “Ik ben nieuwsgierig, houd van sociaal contact en probeer te luisteren zonder vooroordelen. Zo geloof ik niet dat moslims per definitie slecht zijn, alleen omdat een klein clubje aanslagen pleegt. Als je mensen persoonlijk leert kennen, zet dat je wereldbeeld op z’n kop.” Ook van moslims kan ze leren. „Fatima bidt vijf keer per dag. Oké, het moet van haar geloof, maar toch is ze voor mij een voorbeeld in haar trouw. En de christelijke Yenni drinkt geen druppel alcohol. Dat zet me aan het denken. Hoe normaal is dat wat ik normaal vind?”

Lees het hele verhaal van Tamara op de website van PuntUit.

Reacties

J
Als geloven sec zou draaien om het nauwgezet naleven van regels teneinde een of andere god te plezieren, geschreven of ongeschreven, dan kun je naast verschillende christelijke delnominaties ook in de Islam je lol op.Maar het brengt je alleen niets, nada, noppes.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.