sgp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2019 door Patrick Simons

Opgestapte bestuursleden SGP over partij: "Er is een breder en dieperliggend moreel probleem"

Er speelt op dit moment bij de SGP veel meer dan alleen de kwestie van Peter Zevenbergen, de partijvoorzitter die afgelopen week gedwongen op moest stappen. Dat melden de eveneens opgestapte bestuursleden ds. A. Vlietstra en mr. P. J. den Boef in een persverklaring.

Beide heren besloten dinsdag om ook uit het bestuur te stappen uit onvrede over de wijze waarop er met Peter Zevenbergen is omgegaan. In de persverklaring geven ze aan dat ze voorlopig geen behoefte hebben om in gesprek te gaan met de media over wat er is gebeurd. Opvallend is wel dat ze verklaren dat Zevenbergen helemaal niet uit zichzelf is opgestapt, zoals de SGP eerder zelf meldde. Volgens Vlietstra en Den Boef is de voormalig voorzitter gedwongen om op te stappen. Het bestuur wilde zelfs niet meer met hem in gesprek.

Daar komt nog bij dat in de persverklaring van de opgestapte bestuursleden gehint wordt op nog veel meer problemen bij de SGP. Er wordt gesteld dat de SGP last heeft van een "breder en dieperliggend, moreel probleem". Waarin dat probleem zich dan precies uit en wat zich er nog meer achter de schermen afspeelt, wordt niet gemeld. Wellicht wordt er gedoeld op de problemen die eerder dit jaar ontstonden bij de Stichting Vormingsactiviteiten Oost-Europa (VOE). Een klokkenluider stapte naar De Telegraaf met zorgwekkende onthullingen over hoe het er binnen die stichting aan toe gaat. Daar wordt op dit moment overigens onafhankelijk onderzoek naar gedaan. Den Boef was opvallend genoeg ook bestuurslid van deze stichting.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.