sgp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2019 door Patrick Simons

Het rommelt binnen de SGP: klokkenluider stapt naar De Telegraaf

Het rommelt binnen de SGP. Afgelopen vrijdag publiceerde De Telegraaf een verhaal waaruit blijkt dat er binnen de partij veel onvrede bestaat over het functioneren van Stichting Vormingsactiviteiten Oost-Europa (VOE).

Uit het verhaal, dat mede tot stand is gekomen door een klokkenluider, zou blijken dat de partijgeleding niet op de juiste manier met geld is omgegaan en dat medewerkers geïntimideerd worden. Er zou sprake zijn van snoepreisjes en op iedere kritiek wordt met verbaal agressief gedrag gereageerd. Verschillende betrokkenen melden bovendien dat het partijbestuur weinig doet aan dit probleem. Eén van de betrokkenen zegt dat de misstanden reeds bij het bestuur zijn aangekaart maar dat daar niets mee werd gedaan. Het dienstverband werd nadien behoorlijk verkort. Dit verhaal wordt grotendeels bevestigd door een uitgelekt rapport van M.J.W. Hoek, vertrouwenspersoon én hoofdbestuurslid van de SGP. Dit rapport stelde hij eind juni op. 

De VOE reageerde niet veel later door middel van een persbericht. Daarin werd onder andere gereageerd op het rapport dat Hoek opstelde over de kwestie. Het bestuur stelt dat het rapport "feitelijke onjuistheden bevat, onzorgvuldig is en niet deugdelijk onderbouwd". Men verwijt Hoek onder andere dat hij geen hoor en wederhoor heeft toegepast.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Wat triest om de vuile was aan de seculieren te openbaren terwijl het onderzoek nog gaande is. Er is zelfs een persbericht uitgestuurd door VOE en de Telegraaf reageert "gretig" op deze misstand. Jammer, dit moddergegooi.

Ik hoop en bid dat alle betrokkenen in alle geledingen de Heere gaan zoeken en vragen om vergeving, ook naar elkaar, en oprecht opnieuw beginnen.