Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2019 door Patrick Simons

Kanselruil GKv en PKN stapje dichterbij

De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) en de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) zouden prima aan kanselruil kunnen doen. Dat is volgens het Reformatorisch Dagblad het advies van de deputaten kerkelijke eenheid van de GKv.

De krant baseert zich op een aanvullend rapport dat deze deputaten in aanloop naar de generale synode hebben uitgebracht. Daarin staat het advies om de kansels voor elkaar open te stellen. Daardoor wordt het mogelijk dat een kerkenraad van de GKv een predikant uit de PKN uitnodigt om voor te gaan. De voorwaarde is dat de uitgenodigde voorganger "gebonden is aan de leer van de Bijbel zoals beleden in de gereformeerde belijdenissen".

Ook wanneer een predikant uit de GKv gevraagd wordt om voor te gaan in een PKN gemeente, zou hij of zij voortaan op deze uitnodiging in mogen gaan. Daarbij moet echter wel de kerkenraad op de hoogte gesteld worden.

Reacties

GKV dominees zouden op uitnodiging overal het evangelie moeten mogen verkondigen.

In ieder geval zal een verantwoordelijke kerkenraad, daar in principe nooit geen bezwaar tegen moeten hebben.
g
In het Friesch Dagblad van vandaag stond een wat uitgebreider bericht hierover. Als PKN lid hoop ik dat onze kerk voeding mag ontvangen. Andersom is het een zaak om erg goed te toetsen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen