kirk franklin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 oktober 2019 door Patrick Simons

Gospelartiest Kirk Franklin is woedend vanwege racisme en boycot christelijke muziekwereld

Gospelartiest Kirk Franklin heeft een statement gemaakt waarin hij stelt per direct enkele grote instituten uit de christelijke muziekindustrie te boycotten omdat ze volgens hem racistisch handelen. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Franklin legt in twee korte filmpjes uit hoe hij dit dit punt gekomen is. Hij won de Dove Award voor de beste gospelartiest. Dit is één van de allebelangrijkste prijzen die je kunt winnen als christelijke artiest. Een gedeelte van zijn daaropvolgende toespraak werd door Trinity Broadcasting Network (TBN) eruit geknipt, wat tot enorme woede leidde bij Franklin.

"Ik vroeg aandacht voor de moord op Atatiana Jefferson in haar eigen huis, door een witte politieagent. Ik vroeg het publiek en de kijkers te bidden voor Atatiana's familie én de familie van de agent." Precies dat stuk werd er echter uitgeknipt en dat is volgens Franklin niet voor het eerst. Daarom vertelt hij niet meer deel te nemen aan activiteiten van de Gospel Music Agency, Dove Awards en TBN totdat er verbetering komt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.