Beth Moore
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Beth Moore reageert op uithaal pastor MacArthur: "Ik vervul een roeping van God, niet van een man"

De christelijke auteur en spreker Beth Moore heeft gereageerd op de uithaal van John MacArthur richting haar. De pastor is uitermate kritisch over vrouwen die vanuit de Bijbel onderwijs geven en bij het horen van de naam 'Beth Moore' zei hij: "Ga naar huis". In een serie tweets laat Moore weten 'alleen Jezus te volgen. Toen ik 18 jaar was heb ik mij niet aan een roeping van een man overgegeven. Ik denk er niet eens over na mijn roeping niet te vervullen. Ik zal Jezus' prachtige gezicht zien en Hem verhogen, waardig is het Lam!'.

Volgens MacArthur is het geven van Bijbels onderwijs een taak die alleen is weggelegd voor mannen. "Er is geen mogelijkheid voor een vrouwelijke spreker om iets Bijbels uit te leggen. Punt. Uit. Einde discussie", zei de pastor.

Lees ook: Pastor John MacArthur denigrerend richting Beth Moore: "Ga naar huis. Er is geen ruimte voor een vrouw om iets Bijbels uit te leggen. Punt. Uit."

Reacties

Wat een mannelijke arrogantie om te zeggen dat een vrouw geen uitleg zou kunnen geven. Maar een vrouw mag toch wel spreken? Ik denk aan bijv, Corrie ten Boom. Hoeveel zegen hebben zowel mannen als vrouwen door haar bediening mogen ontvangen!
A
Timotheus is er het het levende voorbeeld van dat zijn moeder en grootmoeder wel degelijk de Bijbel en het geloof kunnen uitleggen. Hiernaast zijn er nog vele andere te noemen. De vrouwen die de boodschap van Jezus opstanding door mochten geven aan de discipelen enz.
Dat er nog mensen zijn die naar zo een pastor luisteren is mij een raadsel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.