don ceder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 oktober 2019 door Patrick Simons

ChristenUnie wil alle ramen op de Wallen sluiten: "Is dat het feminisme waar we naar streven?"

Don Ceder gaat onverminderd voor met zijn strijd tegen sekstoerisme. Ceder, raadslid in Amsterdam namens de ChristenUnie vertelt, in een interview met Trouw waarom hij dit zo belangrijk vindt.

"Amsterdam moet de stad worden van recht, vrede en hoop in plaats van betaalde seks en drugs", zegt hij stellig in het dagblad. "Duizenden mannen beoordelen dagelijks de vrouwen achter de ramen: te dik, te kort, te zwart, niet lekker genoeg. Is dat het feminisme waar we als samenleving naar streven? De prostituees geven zelf geen overlast, maar trekken wel bepaalde groepen en criminaliteit aan. Voor een centrum met een nieuwe toekomst, moeten daarom alle ramen sluiten."

Regelmatig verschijnen er in de media sekswerkers die juist opkomen voor de beroepsgroep. Volgens Ceder zijn ze echter geen afspiegeling van de meeste vrouwen die op de Wallen achter het raam staan. "Dat zijn volgens de wijkagent voor 70 tot 80 procent Oost-Europese vrouwen. Ik hoorde dat velen een foute vriend hebben en dat 'vrijwillig' een rekbaar begrip is."

Lees meer in Trouw.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.