Ds. M. A. Kempeneers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. M. A. Kempeneers niet naar CGK Driebergen; Pniëlkerk Veenendaal stemt over komst nieuwe dominee

De christelijke gereformeerde kerk in Driebergen moet verder zoeken naar een predikant. Ds. M. A. Kempeneers heeft bedankt en blijft actief in Katwijk aan Zee. Eerder bedankten ds. A. C. Uitslag (Urk) en ds. A. J. T. Ruis (Rotterdam) voor een beroep uit Driebergen. De gemeente in Driebergen is vacant omdat ds. L. W. van der Meij in 2017 werd afgezet.

Lees ook: Vijf vragen naar aanleiding van afzetting CGK-predikant.

Ds. W. E. Klaver keert voorlopig niet terug naar Nederlands. De predikant uit het Canadese Hamilton heeft bedankt voor een beroep uit Meerkerk. In Meerkerk zoekt de kerkenraad een gemeentepredikant vanwege het emeritaat van ds. K. Hoefnagel. CIP.nl sprak onlangs met Hoefnagel: "Een domineesgezin is eigenlijk publiek bezit".

De christelijke gereformeerde Pniëlkerk in Veenendaal is op zoek naar een nieuwe predikant, nadat ds. D. van der Zwaag vorig jaar verhuisde naar Siegerswoude-De Wilp. Binnenkort (26 oktober) stemmen gemeenteleden op een dominee die een beroep gaat ontvangen. Men kan stemmen op ds. W. A. Capellen uit Noordeloos en ds. D. J. T. Hoogenboom, momenteel actief in Utrecht-West.

Ook in Zaamslag wordt binnenkort gestemd. De plaatselijke cgk is vacant vanwege het emeritaat van ds. H. H. de Haan. In de zoektocht naar een opvolger is de kerkenraad uitgekomen bij kandidaat J. C. Pronk en ds. A. C. Uitslag (Urk). Op 20 oktober brengen gemeenteleden hun stem uit op één van de twee.

Ds. M. Groen denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Den Haag. De christelijke gereformeerde predikant heeft een beroep uit Arnhem ontvangen. De Kruiskerk is vacant omdat ds. M. W. Vrijhof in 2016 met emeritaat ging. Groen is sinds 2009 actief in de Haagse Nebokerk.

Reacties

Ik heb wel vijf vragen over de afzetting van een CGK predikant:

1. Jeffrey waarom blijf je dit herhalen?

2. Jeffrey waarom blijf je dit herhalen?

3. Jeffrey waarom blijf je dit herhalen?

4. Jeffrey waarom blijf je dit herhalen?

5. Jeffrey waarom blijf je dit herhalen?
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.