moskee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-leider wil snel verbod op buitenlandse financiering moskeeën

Het is in het regeerakkoord uit 2017 afgesproken, de invoering van een wet om buitenlandse financiering te stoppen. Maar die wet is er nog steeds niet en het duurt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers allemaal te lang. Hij vindt dit 'zeer teleurstellend', laat EenVandaag weten.

NRC en Nieuwsuur berichtten vorig jaar hierover op basis van drie geheime lijsten van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierop staan namen van islamitische organisaties die de laatste jaren in de Golfstaten om financiering hebben gevraagd. Volgens NRC en Nieuwsuur heeft bijna 10 procent van alle Nederlandse moskeeën in Golfstaten om geld gevraagd of ontvangt het daadwerkelijk geld uit die landen.

Segers heeft de traagheid al vaker achter de schermen aangekaart bij verantwoordelijk minister Wouter Koolmees maar treedt nu naar buiten. "Er is angst voor verlies van contacten en het mislopen van handel." Het is wat hem betreft geen reden om te wachten met wetgeving om deze financiering te stoppen. Hij noemt het 'zeer teleurstellend' en maant het kabinet tot spoed: "Dit is traagheid. En ik houd niet van traagheid. Zeker niet als het gaat om onze vrijheid. Daarom roep ik het kabinet op: kom hier heel snel mee!", citeert EenVandaag.

Vorig jaar zei Segers hierover: “Onze vrijheid is niet bestemd voor mensen met oliedollars die onze vrijheid om zeep willen helpen. Daarom moet er nu eindelijk paal en perk worden gesteld aan buitenlandse financiering van een radicale versie van de islam hier in Nederland. Des te vreemder als de ministers Asscher en Koenders cruciale informatie zouden hebben achtergehouden voor gemeenten en voor onderzoekers. Daar willen we opheldering over.”

Bekijk onderstaand fragment en klik hier voor het volledige interview:

Er is nog geen wetgeving om buitenlandse financiering voor moskeeën te stoppen. @GertJanSegers van @ChristenUnie zegt dat er een legitieme angst is, maar dat onze vrijheid voor gaat. De wet moet er volgens hem snel komen.

Bekijk het hele interview ⤵️https://t.co/74UqoqCeah pic.twitter.com/8U4dXxul3q

— EenVandaag (@EenVandaag) October 11, 2019

Reacties

H
Van harte met Gert Jan Segers eens dat vrijheid altijd moet prevaleren.

Maar het kwaad is al binnen onze muren ook al komt er een verbod op buitenlandse financiering. Het is immers een kwestie van vraag en aanbod. We blijven problemen importeren en een ieder die de vinger op de zere plek legt wordt in de politiek gedemoniseerd en weggezet

als populist. Segers zegt terecht "Er is angst voor verlies van contacten

en het mislopen van handel." Inderdaad nationale keuzes in deze zal de EU ons niet in dank afnemen. Over vrijheid gesproken!

Dit is zoiets als " het paard achter de wagen (Wilders) spannen.

En Segers over traagheid gesproken; ooit in enigerlei mate Wilders gesteund de laatste jaren.......?!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.