Oeganda

Nieuws

07 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Radicale moslims steken huis van christelijke bekeerling in brand: vier doden, waaronder zijn twee kinderen

Extremistische moslims hebben op 20 augustus in Oeganda het huis van de christelijke bekeerling Ali Nakabale in brand gestoken. Bij de brand kwam volgens waakhond Morning Star News vier leden van de familie om, waaronder de zoon, dochter, moeder en schoonvader van Nakabale. De non-profit schrijft dat moslims in de regio boos waren over het feit dat Nakabale, samen met zijn moeder, hun leven aan Christus gaven.

Ali Nakabale zelf was niet thuis op het fatale moment, hij bezocht zijn tante. "Toen ik thuis kwam, vond ik het huis, verwoest door vuur. Het verbrandde mijn vier familieleden, waaronder mijn twee kinderen." Buren zeiden geschreeuw van moslims te horen tijdens de brand.

De Oegandees gaf zich, samen met zijn moeder, in augustus 2018 over aan Christus op een evangelisatie-evenement. Ze gingen sinds december 2018 naar een geheime kerk. Zijn vrouw verliet Ali Nakabale na zijn bekering.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige verhaal van Ali Nakabale

Reacties

N
We moeten blijven bidden voor alle slachtoffers en ook voor de daders. Zij kennen de waarheid niet, en weten niets over Heere Jezus Christus. Moslims zien Heere Jezus als een profeet en verder niets. Zij geloven ook in de wederkomst van Heere Jezus, maar Hij komt dan als moslim. Laten wij als Christenen naast bidden ook vasten met elkaar. Laten wij ons niet verslappen door negatieve nieuws. Wij hebben de autoriteit door de Heilige Geest in ons. Gods Zegen allemaal ??
REAGEER
Links en rechts wordt er wat aangericht door islamgeïnspireerden.

We kijken er niet meer van op; wat veel zegd.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify