Jan Gruiters

Nieuws

11 september 2019 door Geerten van Breugel

Voorzitter vredesbeweging Pax: "Kerk moet zich meer in publiek debat over vluchtelingen mengen"

De vertrekkend voorzitter van vredesbeweging Pax laat in een interview met Trouw weten dat hij vindt dat kerken zich duidelijker moeten uitspraken tegen Baudet en Wilders. Ook moeten ze zich mengen in het publieke debat over vluchtelingen, als deel van hun morele plicht. ”Een meerderheid vindt ook dat vluchtelingen niet op straat hoeven te slapen. Laat de kerk die stem vertolken.”

Gruiters hekelt in het interview het gepolariseerde debat in Nederland. En daarom moet de kerk zich moreel gezien meer uitspeken. ”Naast de polariserende krachten van Baudet en Wilders zijn er verbindende krachten nodig die zich eens positief over vluchtelingen en islam uitlaten. Dat mogen de kerken luider doen.” Als een goed voorbeeld noemt Gruiters het kerkasiel in de Haagse Bethelkerk, toen er net zolang een kerkdienst werd gehouden tot de familie Tamrayzan in Nederland mocht blijven en niet werd uitgezet.

Reacties

S
Als kerken een standpunt innemen dat je niemand mag beledigen zijn ze veilig, maar als kerken mee gaan doen in het spelletje om iedereen verdacht te maken die tegen onbeperkte immigratie is dan gaan ze wel degelijk aan politiek doen.
T
Dat vluchtelingen geholpen moeten worden is duidelijk. De islam is in wezen vijandig aan het christendom. De kerk zou zich in de eerste plaats dienen te bekommeren over de slachtoffers van het islamitische systeem dat haar machtsgebied wil uitbreiden middels moslimvluchtelingen.

Houari Boumedienne sprak 50 jaar geleden voor de UN : Op een dag zullen miljoenen mannen het zuidelijk halfrond verlaten om naar het noordelijk halfrond te gaan ... En ze zullen daar niet heen gaan als vrienden. Omdat ze daarheen gaan om het te veroveren.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!