thuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 januari 2019 door Dick van den Bos

Kerkasiel voor Hayarpi stopt na akkoord over kinderpardon: "De kerk is echt mijn thuis geworden"

De Haagse Bethelkerk hield drie maanden lang een kerkdienst, waar het gezin van Hayarpi Tamrazyan verbleef. Inmiddels heeft het kabinet een akkoord over het kinderpardon bereikt en mag de familie weer naar buiten.

Hayarpi is heel blij, vertelt ze in een video van het Reformatorisch Dagblad. "Het voelt nog onwerkelijk, maar ik ben heel blij en dankbaar. Ik volg het nieuws iedere dag, en zo heb ik het ook gehoord en ik was heel blij."

"Het is een grote opluchting, zeker. Je kan weer naar buiten, ook al is het maar een rondje lopen. De hoop is zeker toegenomen." Ze kijkt positief terug op de ultra-lange kerkdienst. "Het is heel bijzonder, er waren hele mooie momenten. Het is echt een thuis geworden! Dit gebouw is wel heel bijzonder gebouw voor mij, hier kom ik dan nog graag terug."

Het gezin verbleef sinds eind oktober in de kerk. De gezinsleden vielen terug op een regeling waardoor ze, zolang de dienst gaande is, niet uit de kerk gehaald konden worden en uitgezet konden worden. Het gezin Tamrazyan kwam negen jaar geleden naar Nederland vanuit Armenië.

De doorlopende dienst is woensdag in kleine kring afgesloten. Op een later moment wordt de goede afloop van het kerkasiel gevierd met een besloten kerkdienst en een feest voor iedereen die hier aan heeft bijgedragen de afgelopen maanden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.