Benny Hin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 september 2019 door Geerten van Breugel

Benny Hinn wijst welvaartsevangelie af: "Het is een beetje uit de hand gelopen"

De bekende welvaartsevangelist Benny Hinn is na 20 jaar anders gaan denken over de theologie die hij altijd volgde: God zegent mensen die geven. Maar in een nieuw verschenen video van de predikant, komt hij terug op deze redenering. “Shock ik jullie daarmee?“, vraagt hij de ontstelde aanwezigen.

“Het gaat er helaas vandaag de dag om of je je goed voelt en of je genoeg bezit. Het spijt me om het te zeggen, maar met voorspoed is het een beetje uit de hand gelopen. En ik corrigeer mijn theologie daarom. Jullie moeten weten dat ik de Bijbel anders zie dan 20 jaar geleden.“

Een prijs op het evangelie zetten kan niet, vindt de evangelist nu. “Dat is een belediging ten opzichte van God. Ik ben er klaar mee.“

Eerder brak ook de neef van Benny Hinn met het welvaartsevangelie. "We onderwezen de verkeerde dingen. We misbruikten de mensen, beroofden de armen vanwege onze hebzucht, terwijl we Jezus daarvoor gebruikten", zei Costi Hinn onlangs. Lees ook: Neef van Benny Hinn deelt hartverscheurende verhalen over de verschrikkingen van het welvaartsevangelie.

Onder andere religiejournalist Robin de Wever van Trouw spreekt zich op Twitter verrast uit over de verandering van Hinn:

Reacties

J
Als hij dan de rest van de Bijbel ook serieus gaan nemen dat doet hij zoals Zacheus deed... Ben benieuwd.
J
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (17)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events