voltooid leven

Nieuws

03 september 2019 door Patrick Simons

Christelijke coalitiepartners D66 reageren verbolgen op plan voltooid leven

D66 kondigde gisteren aan in 2020 met een wetsvoorstel te komen met betrekking tot euthanasie. Daardoor moet het mogelijk worden dat oudere mensen die levensmoe zijn euthanasie kunnen plegen. De christelijke partijen, waaronder coalitiepartner ChristenUnie, zijn allesbehalve blij met de aankondiging.

"Dit wekt bij mij wel lichte irritatie en verbazing", reageert ChristenUnie-voorman Segers volgens de NOS. Er was door de coalitiepartners afgesproken om het onderzoek van minister Hugo de Jonge naar ouderenproblematiek af te wachten. Dit onderzoek gaat over de problematiek van ouderen in het algemeen. "Het is duidelijk dat deze afspraak gewoon staat."

Ook CDA-fractievoorzitter Heerma wil wachten op dat onderzoek. "Dat onderzoek is breder dan voltooid leven. Het gaat bijvoorbeeld ook over eenzaamheid bij ouderen en welke oplossingen daarvoor zijn." Segers vindt in ieder geval dat hulp bij zelfdoding daar geen oplossing voor is.

Reacties

J
Als de CDA en CU verbolgen zijn moeten ze simpelweg deze regering laten vallen. Anders zijn ze het er mee eens simpeler dan dit kan het niet.
L
In een democratie waar vrijheid van godsdienst/levensovertuigingen en eigen mening een belangrijke waarde zijn, kom je deze uitdagingen tegen. Dus wees niet bevreesd, oordeel niet en bid voor onze regering...zodat wij vrij kunnen blijven leven en onze eigen verantwoordelijkheid weten in het kader van levensvervulling voor onszelf en onze medemens.
H
Geef D’66 een vinger en ze nemen de hele hand! Niet verstandig om met deze partij in zee te gaan. D66 heeft verdacht veel kenmerken van het nazi geweld. Dat vond zijn oorsprong in het sociaal darwinisme en de eugenetica. Het is te hopen dat CDA en CU deze partij hard aanpakken. Beter ten halve gekeerd dan ten

hele gedwaald.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!