voltooid leven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2019 door ANP

D66 komt met wetsvoorstel voltooid leven om stervenshulp voor ouderen mogelijk te maken

Regeringspartij D66 komt met een initiatiefvoorstel dat stervenshulp bij voltooid leven mogelijk moet maken. Tweede Kamerlid Pia Dijkstra zegt in een interview met het AD dat ze het wetsvoorstel, dat gevoelig ligt bij coalitiepartners CDA en ChristenUnie, begin volgend jaar indient.

Het kabinet onderzoekt momenteel de behoefte aan stervenshulp bij oudere mensen die levensmoe zijn, maar minister Hugo de Jonge (CDA) zet volgens Dijkstra daar niet genoeg vaart achter. "Dat vind ik heel jammer. De minister voelt de urgentie duidelijk minder dan ik", zegt ze in de krant. "Mensen op hoge leeftijd die gaan lijden aan het leven, moeten de gelegenheid krijgen om op een zelfgekozen moment te overlijden."

De coalitie heeft in het regeerakkoord geen concrete maatregelen voorgesteld op dit punt. Besloten werd dat er een onderzoek gestart wordt naar de omvang en omstandigheden van de groep mensen voor wie de hierboven door de commissie-Schnabel genoemde ruime interpretatie en toepassing van de bestaande euthanasiewetgeving onvoldoende soelaas biedt in de ogen van betrokkenen.

Volgens de D66'er zal het nog wel een tijd duren voordat het voorstel wordt aangenomen. "Zo’n plan vergt veel overleg en discussie in het parlement. Het is geen wet die je er even snel doorheen jast."

Nu is alleen euthanasie mogelijk voor mensen die een medische aandoening hebben.

Reacties

J
Dit is een plan van de duivel eerst in de baarmoeder vermoorden en als men te oud wordt buiten de baarmoeder vermoord worden. Het enigste verschil is dat de baby's niet konden kiezen en dat de ouderen gehersenspoeld worden en geen eigen keus meer kunnen maken. We kunnen alleen maar bidden dat dit niet door gaat.
B
Waarom overdrijven gelovigen toch altijd zo. Je hoeft niet te sterven, je kan sterven. Als mensen lijden aan het leven, echt lijden dan is het erger om het lijden te verlengen dan om op een menselijke manier er een einde aan te kunnen maken. Maar sommige mensen kicken blijkbaar op lijden, vooral het lijden van anderen...Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.