Nieuws

02 september 2019 door Patrick Simons

Partijvoorzitter CU: "Beslist niet van plan nieuw debat homohuwelijk op te starten"

Staatssecretaris Paul Blokhuis stelde vorige week in gesprek met Tijs van den Brink dat hij vóór het homohuwelijk is daarover graag het gesprek aan wil gaan binnen de ChristenUnie. Partijvoorzitter Piet Adema zegt echter dat er "geen enkele aanleiding" is om binnen de partij te discussiëren over erkenning van het homohuwelijk. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Blokhuis stelde dat er binnen de partij heel veel dachten zoals hij. Dat lijkt niet helemaal zo te zijn. In het najaar van 2018 werd er namelijk een amendement ingediend om in het beginselverklaring van de partij positiever te spreken over het homohuwelijk. Met een grote meerderheid van stemmen werd dat echter afgewezen.

In de beginselverklaring staat onder andere dat "de publieke verbintenis tussen man en vrouw uniek en waardevol is". Ook staat er dat "de overheid het huwelijk naar deze oorsprong en betekenis erkent en beschermt. In haar bescherming en ordening heeft de overheid ook oog voor hen die niet of niet meer gehuwd leven."

Adema stelt dat die formuleringen helder zijn en dat er geen aanleiding is om een nieuw debat hierover te starten. "Kijk, Paul Blokhuis heeft als lid van de partij natuurlijk alle recht om te zeggen hoe hij over dit onderwerp denkt. Maar het partijbestuur is beslist niet van plan om hierover opnieuw een debat op te starten."

Reacties

Een voorzitter die staat voor de beginselen zoals geformuleerd en die ook overbodige discussies afkapt. Misschien komt het toch nog goed met de CU.
De geesten worden rijp gemaakt vrees ik. Blokhuis zet een stap, Adams een stapje terug. Maar de tijd is in het voordeel van Blokhuis.

Mensen "reken" je niet "rijk".
Adams moet natuurlijk zijn Adema.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.