blokhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 augustus 2019 door Patrick Simons

Paul Blokhuis is voor homohuwelijk en wil gesprek binnen ChristenUnie aangaan

Staatssecretaris Paul Blokhuis van de ChristenUnie was donderdag te gast in Dit is de Dag. Blokhuis deed in gesprek met Tijs van den Brink enkele opvallende uitspraken. Zo stelt hij vóór het homohuwelijk te zijn en meent hij dat zijn partij op weg is naar een ander standpunt "waar homoseksuelen zich gelukkig door zullen voelen". 

Blokhuis geeft in het radioprogramma aan dat standpunten kunnen veranderen, ook bij de ChristenUnie. Als Van den Brink vervolgens vraagt of dit ook voor het homohuwelijk geldt, antwoordt de staatssecretaris: "Dat gesprek zou ik heel graag willen aangaan. In het interview met Volkskrant heb ik gezegd dat een homohuwelijk vanuit de aard van de zaak niet hetzelfde is als een huwelijk tussen twee mensen van een verschillend geslacht. Maar mensen die verliefd zijn en houden van iemand van hetzelfde geslacht hebben aan mij een goede bondgenoot."

Wanneer Tijs vervolgens vraagt of ze wat Blokhuis betreft dan ook mogen trouwen, antwoordt hij: "Ik gun ze alle geluk, ja." Van den Brink zegt daarna dat dit niet het standpunt van de partij is. "Als ik vannacht alle ChristenUnie-leden die dit vinden een logeerplaats aan moet bieden, is mijn huis vol, hoor", reageert Blokhuis.

Bekijk hier het hele gesprek.


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Voormalig homo Keesjan is nu gelukkig getrouwd met een vrouw: “God heeft mijn identiteit vernieuwd”
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Dit verbaasd mij niets. Het secularisatieproces is al begonnen bij de oprichting van de CU.
Blokhuis geeft aan dat standpunten kunnen veranderen, ook bij de ChristenUnie. Wanneer Blokhuis begaan meent te zijn met de homoseksuele medemens zou hij het huwelijk, dat in de ogen van de Heer heilig dient te zijn, toegankelijk willen maken voor de anders geaarde medemens? Hoe valt dat te rijmen met wat Jezus zegt over de Tora? Daaraan kan niets afgedaan of toegevoegd worden.

Voor allen is er strijd. Wij weten immers, dat de wet geestelijk is; ik echter ben vlees, verkocht onder de zonde. Rom7:14
A
Theo Bert, iemand die in Jezus is gaan geloven, in zijn Naam gedoopt is en de Geest heeft ontvangen is niet meer verkocht onder de zonde (Romeinen 6, 7 en 8; lees Romeinen 7:14 in zijn context!). De strijd tussen Geest en vlees (Galaten 5) is er wel. Juist doordat de Geest er is! Door de Geest is er

overwinning mogelijk. Als de Geest niet is ontvangen, of als we de Geest in ons weerstaan/bedroeven, zijn we wel weer overgeleverd aan de zonde. Dan verliezen we de strijd en leven we weer in het oude leven van zonde.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (22)