Raket Gaza
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 augustus 2019 door CIDI

Hamas dreigt Israël met meer geweld

Terreurbeweging Hamas dreigt met een escalatie van geweld als Israël deze week geen geld uit Qatar tot de Gazastrook toelaat en de elektriciteitstoevoer niet verhoogt. Deze week noemden Palestijnse facties Gaza een “vulkaan die op punt van uitbarsten staat”, citeert het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Komende donderdag staat een bezoek van de Qatarese gezant Mohammed al-Emadi aan Gaza gepland. Qatar investeert in allerlei projecten in de kustenclave en deelt ook geld uit aan arme gezinnen, en speelt daarmee een belangrijke rol in het bemiddelde staakt-het-vuren. Aan met name het geld uitdelen hangen echter haken en ogen, daar Israël voordat het het geld doorlaat wil weten bij wie exact het geld terecht komt. Zo willen de Israëlische autoriteiten begrijpelijkerwijs niet dat de kleine kapitaalinjecties niet bij leden van terreurgroepen terecht komt.

Te midden van de oplopende spanningen, dreigt Hamas met een escalatie. Als Israël de Qatarese miljoenen niet toelaat en de elektriciteitstoevoer niet verhoogt voor dit weekeinde, zullen de Gazaanse facties “op de grond overgaan tot een escalatie”.

Lees hier meer op de website van het CIDI.


Conflict Israël-Palestijnen
- Eppo Bruins was met ChristenUnie-fractie in Israël: 'leerzame maar verwarrende week'
- Christenen voor Israël doet feitencheck na eenzijdige uitlegvideo NOS
- Hamas-prominent roept Palestijnen op om 'iedere Jood op aarde af te slachten'
- Hamas publiceert schokkende video: een nieuwe generatie terroristen wordt klaargestoomd
- Tweede Kamer wil stappen tegen Israël vanwege omstreden plan in Palestijns gebied
Meer over Conflict Israël-Palestijnen »

Reacties

P
Radicale voornemens van Hamas en de Jodenhaat verrast niemand meer. Laat Israël voor zijn eigen opkomen en zich niets aantrekken hoe de wereld er over denkt. Hoe je went of keert Israël blijft de gebeten hond in een wereld die zich voorbereid op de antichrist en dan blijft er nog weinig tijd over voor Hamas in dat vooruitzicht.
T
Het is bekend hoezeer de Hamas elite (bende) zichzelf verrijkt ten koste van eigen volk. Hamas bevestigt haar bestaan door het prediken van haat.Geschokte U.N.-afgevaardigden als PLO-misbruik ontmaskerd door Palestijnse held

https://www.youtube.com/watch?v=c2NaiX-hvVQ&t=66s

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen